De gevangenis van Merksplas.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Celgenoten vechten met schaar na ruzie over onderbroek: “Maar sindsdien zijn ze beste vrienden”

Merksplas -

Een gedetineerde in de gevangenis van Merksplas riskeert een langere celstraf omdat hij zijn celgenoot verwondde met een schaar na een discussie over een onderbroek. Opvallend: sinds de feiten zijn de celgenoten beste vrienden, en krijgt de beklaagde zelfs financiële steun van de familie van het slachtoffer.

De cipiers in de gevangenis van Merksplas hadden in augustus vorig jaar Walid B. en zijn celgenoot erop gewezen dat ze moesten stoppen met ruziemaken, maar niet lang daarna ontaardde het in een gevecht. De aanleiding: een discussie over een onderbroek. De celgenoot raakte gewond in het aangezicht omdat B. naar hem uithaalde met een schaar.

“Het slachtoffer heeft later ook nog hulp gekregen omdat hij kampte met angsten en nachtmerries”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere. Ze vorderde een celstraf van zes maanden voor de nieuwe feiten.

Hiërarchie

“Er heerst blijkbaar een bepaalde hiërarchie onder de gedetineerden en het slachtoffer gedroeg zich al een tijdje dominant tegenover mijn cliënt. Hij daagde hem uit”, zei de raadsman van Walid B.

“Mijn cliënt is een klein, frêle mannetje, terwijl het slachtoffer groot en fors is. Hij nam daarom een schaar om zich te kunnen verweren. Het slachtoffer heeft zich vandaag geen burgerlijke partij gesteld. Sterker nog: sinds het gevecht zijn de mannen beste vrienden geworden. De familie van het slachtoffer komt zelfs op bezoek bij mijn cliënt en ze ondersteunen hem”, klonk het in de rechtbank. Ze vroeg de rechter mild te zijn.

Vonnis op 21 april. (brip)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen