© Bart Van den Langenbergh

‘De schrik van de buurt’ stapelt aanhoudingen op: “Justitie heeft de handen vol aan hem”

Retie -

“Is het alweer serieus misgelopen?”, vroeg de rechter aan beklaagde Nick M. (36) vrijdag in de rechtbank van Turnhout. De man uit Retie moest zich verantwoorden voor een resem aan feiten, van drugs tot slagen en verwondingen en valsheid in geschrifte. “Hij is in de cel tot inzicht gekomen”, zei zijn advocate.

Britt Peeters

De dertiger uit Retie staat bekend als de schrik van de buurt. Hij stapelt de pv’s op. In juni vorig jaar deden twee vrouwen, van wie er eentje gewond was, aangifte tegen hem. “De avond ervoor was de vrouw na een relatie van vier jaar uit elkaar gegaan met Nick M. Toen ze haar spullen ging ophalen, betrapte ze hem met een andere vrouw.

Ze nam stiekem een foto en het kwam tot een discussie. Ze werd uiteindelijk langs achter door M. aangevallen met een vuistslag op haar achterhoofd. Zo kwam ze ten val en liep een snijwond in haar voorhoofd op. Door de val had ze ook een enkelbreuk en moest ze geopereerd worden”, zei procureur Ellen De Ketelaere.

Na een huiszoeking werden bij M. speed, knijpzakjes, een weegschaal en een vuurwapen met geluidsdemper aangetroffen. Maar een paar dagen nadat hij onder voorwaarden vrij kon gekomen zijn, werd hij onder invloed aangetroffen op de motor. “Hij maakt er bovendien een sport van om rond te rijden met een vervalste nummerplaat, dat is al verschillende keren gebeurd.” In augustus volgde er opnieuw een proces-verbaal voor valsheid in geschrifte. In november werd hij dan weer aangehouden voor bezit van speed en ghb.

Fout na fout

“Justitie heeft de handen vol aan hem. Hij kreeg al verschillende probatiestraffen, maar hij leert niet. De vraag is of we hem nog wel kansen moeten geven?”, klonk het. Het parket eist een effectieve celstraf.

“Mijn cliënt beseft dat hij fout na fout heeft opgestapeld. Maar in de cel is hij tot inzicht gekomen. De periode waarin hij de feiten pleegde, was zijn leven één grote waas door drugsgebruik. Hij weet ondertussen dat hij moet werken voor zijn toekomst. Hij moet structureel geholpen worden”, zei ze. Vonnis op 7 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen