De ‘hazen’ van Levensloop 2023 met centraal coördinator Gwen Peeters en ook hun grootste supporters burgemeester Maarten De Veuster en schepen Paul De Swaef.© JAA

Levensloop Schoten mikt hoger met dartstopper Dimitri Van den Bergh als peter: “Op naar tweeduizend lopers en 65.000 euro opbrengst”

Schoten -

In het gemeentehuis werd symbolisch het startschot gegeven voor de tweede Schotense Levensloop. Ook dit jaar vindt het sportieve evenement plaats om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Trekker Gwen Peeters, burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) en sportschepen Paul De Swaef (N-VA) zijn heel blij dat de Belgische dartstopper Dimitri Van den Bergh het peterschap op zich neemt van de benefietloop.

Jan Auman

Op 2 en 3 september komt Levensloop dus opnieuw naar Schoten. Het is een tegelijk feestelijk en sportief evenement met als ernstig doel geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De editie van vorig jaar, eveneens in het park van Schoten, werd een zinderend spektakel dat ook nog eens 40.000 euro opbracht.

Deelnemers kunnen dit jaar opnieuw een team samenstellen en zich inschrijven voor 10 euro per persoon. Lokale trekker Gwen Peeters legt uit: “Het opzet is simpel: gedurende 24 uur lossen teams elkaar af tijdens een wandel- en loopestafette. Er moet telkens minstens één persoon per team op het parcours in het gemeentepark aan het wandelen of lopen zijn. Wij zorgen in het park tegelijk voor heel wat muzikale en andere animatie, dag en nacht.”

De opbrengst van Levensloop gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker. Die zorgt voor financiële steun voor het oncologisch onderzoek in België, voor sociale dienstverlening voor patiënten en hun naasten, de promotie van een gezonde levensstijl en informatie rond het thema.

De opbrengst na de eerste editie in spetember vorig jaar. Het bedrag zou de weken nadien nog oplopen.© JAA

Bal Burgemeester

“Vanuit het gemeentebestuur zijn wij natuurlijk zeer dankbaar voor alle passie en inzet alle gazngmakers en vrijwilligers in hun gele T-shirts. Dankzij hen hebben wij nu in Schoten onze eigen Levensloop. Waarbij wij allen samen een hart onder de riem kunnen steken van de vechters, en geld inzamelen om hopelijk ooit kanker uit de wereld te krijgen. Bovendien is het een schitterend moment om samen te zijn, om te verenigen en te genieten”, kijkt schepen Paul De Swaef al uit naar die 24 uur-benefiet begin september.

Aan de eerste levensloop vorig jaar in september namen 25 teams deel met in totaal zo’n duizend lopers, waaronder minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), de politie en heel wat verenigingen en individuele lopers. De organisatoren durven voor 2023 dromen van een verdubbeling van de cijfers op alle vlakken. Dat zou betekenen: 50 teams, 2000 deelnemers en 64.000 euro opbrengst voor de strijd tegen kanker.

Dimitri Van den Bergh, die de initiatiefnemers live toesprak via een filmpje, heeft het peterschap aanvaard van Levensloop 2023.© JAA

Supporting Dimi

Met de morele steun van nationale dartstopper Dimitri Van den Bergh, die in Schoten zijn dartsschool DNE heeft in de sporthal, moet dat kunnen lukken. Van den Bergh is peter van deze editie en sprak in een filmpje alvast zijn steun en ontzag uit voor de initiatiefnemers van Levensloop.

Als klap op de vuurpijl kondigde de burgemeester Maarten De Veuster aan dat de opbrengst van zijn Bal van de Burgemeester – op zaterdag 16 september - volledig naar Levensloop gaat. En op 15 april is er in De Kaekelaar ook een quiz ten gunste van Levensloop, inschrijven kan tot 1 april via levensloop@schoten.be. Bijkomende vrijwillige medewerkers voor Levensloop Schoten mogen zich doorlopend melden. (jaa)

www.levensloop.be/schoten

Dimitri Van den Bergh heeft een nauwe band met Schoten. Onder meer zijn dartsschol DNE is er gevestigd. Of hij zelf ook komt meelopen of ‘dansen’ op Levensloop is niet bekend.© BELGA

Twee van de helden van de vorige editie Ultraloper Jeff Verstreken en politiecommissaris Tim De Vos.© JAA

Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden kwam enkele rondjes voor het goede doel meelopen in ‘haar’ Schoten.

Schepen van sport Paul De Swaef is trots dat Schoten zijn nek uitsteekt en massaal in beweging komt voor de Stichting tegen Kanker.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners