© Karel Hemerijckx

Vanaf maandag verkeershinder op E314 richting Nederland in Lummen door renovatie brug

Vanaf de nacht van maandag op dinsdag is er in Lummen verkeershinder op de brug die het verkeer op de E313 uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Het Agentschap Wegen en Verkeer renoveert er gedeeltelijk het brugdek, waardoor het verkeer aan een vertraagde snelheid over de pechstrook moet rijden. De werken zullen tot eind mei duren. Dat heeft het agentschap vrijdag gemeld.

blg

Concreet gaat het om een vernieuwing van de waterdichting, dienstpaden en asfaltlaag van de brug. “Waterinsijpeling veroorzaakt op langere termijn betonrot en dat tast de stabiliteit en levensduur van de brug aan,” verklaart Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “De renovatie dringt zich dus nu op.”

Vanaf dinsdag 21 maart zal doorgaand verkeer daarom over de pechstrook geleid worden en is er mogelijk tijdelijk geen verlichting op de brug. De rijstrook zal tot 18 april gedeeltelijk afgesloten zijn, daarna wordt die terug opengesteld. Tijdens de werken geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Daarnaast zal de brug vier dagen volledig afgesloten zijn tijdens het verlengd weekend van O.L.V. Hemelvaart, van 18 tot en met 21 mei. Dan wordt onder meer een nieuwe waterdichting met beschermlaag en watergreppel aangebracht en zal het asfalt plaatselijk vernieuwd worden. Het verkeer zal dan omgeleid worden via de afrit 26bis Industrie Zolder-Lummen. Ook volgende week, in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 maart zal het verkeer enkele uren omgeleid worden, wanneer de werfsignalisatie geplaatst wordt.

“De renovatiewerken zullen de levensduur van de brug, het rijcomfort en de veiligheid voor verkeer op het Klaverblad bevorderen”, verzekert de minister. Het agentschap herinnert er tot slot aan dat renovatiewerken aan bruggen “zeer weersgevoelig” zijn, waardoor de planning nog kan wijzigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER