Hubert Roosen.© rr

Hubert Roosen en Sankova stellen tentoon in Zilverheem

Kapellen, Kalmthout -

Na een te lange periode van stilstand door de pandemie organiseren Hubert Roosen en Sankova een tentoonstelling in parochiezaal Zilverheem onder de titel “Patina en licht”.

De Kalmthoutse kunstenaar Hubert Roosen toont zijn sterke affiniteit met oude sfeervolle interieurs. Hij vindt zijn inspiratie in de dingen die ooit fel werden gewaardeerd in mondaine herenhuizen, in prestigieuze musea, luxueuze hotels en restaurants. De canvasdoeken tonen de fascinatie van Hubert Roosen voor het vakmanschap dat voor de perfecte verhoudingen en de rijkelijke versieringen heeft gezorgd in vaak vergeten binnenhuisarchitectuur.

Hubert Roosen: “Ik heb veel elegante interieurs geschilderd en probeer het invallend licht te vangen en het koperroest of patina weer te geven dat deze ruimtes hun bijzondere sfeer verstrekt. Nu doe ik ook andere onderwerpen. Mijn tekeningen en installaties stellen een retrofuturistische wereld voor waar de samenwerking tussen technologie en ecologie zorgt voor een geheimzinnige en vreedzame wereld”, verduidelijkt Hubert Roosen.

Hubert Roosen brengt ook beeldhouwwerk en conceptuele kunst, vooral in houten assemblages. Je kan kennis maken met mobiele woontorens, woestijnjeeps en andere poëtische maquettes. Onverwachte bewegingen en betoverende klanken in deze installaties nemen de toeschouwer mee naar een vervreemdende wereld.

De kunstenaar ontvangt kunstliefhebbers op zondag 2 april van 11u tot 17 in Zilverheem, Antwerpsesteenweg 212 in Kapellen.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners