Burgemeester Callaerts huivert van een beeld zoals dit in buurgemeente Aartselaar.© JW

Burgemeester wil duidelijke afspraken met Fiberklaar

Rumst -

Fiberklaar kondigde maanden geleden al aan ook in Rumst een glasvezelnetwerk aan te leggen. Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) geeft aan dat eerst toch nog afspraken moeten worden gemaakt vooraleer de schop in de grond gaat.

 

Burgemeester Jurgen Callaerts sprong niet meteen een gat in de lucht toen Fiberklaar zijn plannen bekend maakte om ook in Rumst voor onder meer Proximus een glasvezelnetwerk aan te leggen. Daarbij benadrukte hij niet tegen modernisering te zijn, maar voetpaden in de hele gemeente laten opbreken, was niet meteen iets waar hij op zat te wachten.

“Ik heb begin februari met het bedrijf een overleg gehad”, zegt Callaerts. “Ik verwacht binnenkort van hen een voorstel over hoe zij onze verwachtingen vorm willen geven. Zowel via de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten als via mijn collega’s in buurgemeenten hoor ik klachten over de werking. Hierdoor werden al werken stopgezet of vergunningen ingetrokken. Het lijkt me nogal logisch dat we dat voor willen zijn.”

Geen weigering

Dat bij de inwoners ook enige ongerustheid heerst, kan hij begrijpen. “Fiberklaar heeft eerst alle inwoners nogal agressief aangemaand om klant te worden vooraleer het bedrijf de gemeente heeft gecontacteerd met de mededeling dat het alles wil openleggen. De ervaringen elders in Vlaanderen geven aan dat dit een probleem is.”

De burgemeester zegt dat de werken voor de aanleg van het glasvezelnetwerk er wel zullen komen. “We kunnen hen dat trouwens ook niet weigeren want het is een nutsbedrijf, net zoals bijvoorbeeld Fluvius en Telenet.”(jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerpen na corona: sociaal welzijn