© Shutterstock

Dertiger veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf van 4 jaar voor verkrachting ex-partner (28)

Herenthout, Westerlo -

Een 36-jarige man uit Westerlo is door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier jaar voor de verkrachting van zijn 28-jarige ex-partner in Herenthout. In september 2021 vluchtte ze naakt uit haar woning.

Een buurvrouw van het slachtoffer hoorde op 9 september 2021 de jonge vrouw in de Koestraat in Herenthout duidelijk om hulp roepen en bracht de politie op de hoogte. Ze zag diezelfde vrouw later op de avond naakt en bebloed uit haar woning vluchten. Haar toenmalige partner, V.P. (36) uit Westerlo, verdween met een bebloed hoofd even uit beeld maar de politie kon hem later aan het einde van de straat oppakken.

 De vrouw beweerde dat ze door haar toenmalige partner geslagen en verkracht werd. Ze kon wegvluchten nadat ze met een stoel op zijn hoofd sloeg. De vrouw was lichtgewond en ook vijf dagen arbeidsongeschikt. V.P. verklaarde dat hij haar niet had aangeraakt en dat de vrouw zelf instemde met seksuele betrekkingen.

De correctionele rechtbank in Turnhout dacht daar anders over en veroordeelde de man voor verkrachting en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. P. kreeg een gevangenisstraf van vier jaar met probatie-uitstel. De dertiger moet een cursus agressiebeheersing en ook een psychotherapeutische begeleiding volgen. Hij is ook voor een periode van vijf jaar ontzet uit zijn rechten. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herenthout