Themabeeld.© amg

Hinder op spoorverbinding tussen Mechelen en Klein-Brabant door vernieuwingswerken, NMBS legt vervangbussen in

Mechelen, Puurs-Sint-Amands, Willebroek -

Tijdens de weekends van 18 en 19 maart en 25 en 26 maart voert spoorwegnetbeheerder Infrabel vernieuwingswerken uit in en rond Mechelen. Onder meer de lijnen naar Klein-Brabant en Leuven zullen daar hinder van ondervinden. In de paasvakantie wordt er opnieuw aan het spoor gewerkt.

Stijn Van de Sande

Dit weekend en het weekend daarop voert Infrabel vernieuwingswerken uit aan de sporen in en rond Mechelen. Daardoor zal er hinder zijn op enkele lijnen. “Tijdens beide weekends rijden er geen treinen tussen Londerzeel en Mechelen”, aldus Infrabel. “In het weekend van 18 en 19 maart geldt hetzelfde voor de treinen tussen Mechelen en Puurs en in het weekend van 25 en 26 maart voor de treinen van en naar Willebroek. Er worden vervangbussen ingelegd door de NMBS.”

Ook het spoorverkeer richting Leuven en Vilvoorde ondervindt hinder van de werken. De S5-treinen tussen Mechelen en Halle rijden niet langs Vilvoorde. Wie naar Vilvoorde wil reizen, moet kiezen voor een andere trein. Ook de vertrektijden van de treinen tussen Antwerpen Centraal en Nijvel, Sint-Niklaas en Mechelen en Mechelen en Leuven veranderen. Op zondag stopt de P-trein Poperinge-Heverlee niet in Londerzeel en Mechelen.

Paasvakantie

Ook tijdens de paasvakantie zal er nog hinder zijn op het spoor. “Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 april gaan we verder met de infrastructuurwerken aan het station in Mechelen en de Vierendeelbruggen”, aldus Infrabel. “Tijdens de werken rijden er op verschillende momenten geen treinen tussen Willebroek en Mechelen en op het traject tussen Dendermonde/Londerzeel en Mechelen. Er worden vervangbussen ingelegd. Op weekdagen rijden de P-treinen Mechelen-Sint-Niklaas niet.”

Alle info over de werken en de veranderde dienstregeling kan je vinden op de website van de NMBS, via de reisplanner of de app van de spoorwegmaatschappij. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners