De Ternesselei is toe aan de afwerking. De werf schuift op naar de Dasstraat voor fase 3 van project Toekomststraat.© RR

Ternesselei toe aan nieuw wegdek: werf schuift op naar Dasstraat

Wommelgem -

Met de asfalteringswerken wordt een nieuwe belangrijke stap gezet in het project Toekomststraat: de herinrichting van de Ternesselei en de Dasstraat. In de Ternesselei is de aannemer zover gevorderd dat er geasfalteerd kan worden. Binnenkort schuift de werf op naar de Dasstraat, die ook een volledige ander uizicht krijgt.

De afgelopen maanden heeft de werf aan een stevig tempo kunnen werken. Het gescheiden rioleringsstelsel werd gelegd, het slingerend wandelpad kan momenteel al gebruikt worden en de waterdoorlatende opritten werden aangelegd.

Op maandag 20 en dinsdag 21 maart zullen de asfalteringswerken uitgevoerd worden. In eerste instantie zal de aannemer maandag de onderlaag asfalt aanleggen op de Ternesselei van de Doornaardstraat tot en met het kruispunt met de Adolf Mortelmansstraat.

Aansluitend zal op dinsdag de toplaag asfalt in het stuk van het rondpunt Hoevenstraat tot aan de Doornaardstraat) worden aangelegd. Alvorens dat kan gebeuren, zal er een veegwagen de onderlaag komen reinigen en zal er een kleeflaag geplaatst worden. Die zorgt ervoor dat de toplaag zich kan hechten aan de onderlaag.

Ook de Terstraetenweg zal niet bereikbaar zijn gedurende deze werken. Wagens dienen elders te worden geplaatst vanaf vrijdagnamiddag 17 maart. De Terstraetenweg wordt dan volledig afgesloten om de fundering te vrijwaren van schade door afdslaand verkeer.

Zo moet de smalle Dasstraat eruitzien na de werken.© rr

Dasstraat

Vanaf 23 maart wordt de werfzone uitgebreid naar fase 3: Dasstraat tussen Adolf Mortelmansstraat en rondpunt Handboogstraat. Tijdens deze werken worden er verschillende afvalverzamelpunten opgesteld. De gemeente vraagt bewoners om tijdens de werkuren van 7 tot 15.30 u. de wagens buiten de werfzone te parkeren.

De transformatie van de Dasstraat zal nog bijna heel dit jaar in beslag nemen. Dit is de grootste investering die de ploeg van burgemeester Frank Gys (N-VA) deze bestuursperiode in petto heeft, buiten vrijetijdscentrum Brieleke. Wommelgem investeert hier 3,8 miljoen euro. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners