© ATV

Brandstichtster die 13 auto’s in brand stak in Hobokense wijk krijgt straf met uitstel, maar zal financiële gevolgen levenslang dragen

Hoboken -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Sengul A. (39) veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf met probatie-uitstel. Ze pleegde in het voorjaar van 2022 een reeks van 13 autobranden in de Hobokense wijk Portugezenhoek. Als de vrouw zich aan een aantal voorwaarden houdt, hoeft ze niet terug naar de gevangenis. Ze zal wel haar leven lang moeten betalen om de slachtoffers te vergoeden.

LEES OOK. Hobokense brandstichtster die beschuldigd wordt van reeks autobranden voor rechter: “Wie geen luchtververser kocht, werd geviseerd”

Sengul A. hoorde het vonnis van de rechtbank onbewogen aan. De rechtbank acht haar schuldig aan de lange reeks branden tussen 18 januari 2022 en 26 maart werden gepleegd. In twee maanden tijd werden er 13 brandstichtingen gemeld.

Op 26 maart werd de 39-jarige buurtbewoonster Sengul A. opgepakt door de politie, kort nadat ze in de Kempenlandstraat een bestelwagen in brand had gestoken. Het motief voor de brandstichtingen zou wraak zijn, omdat de auto-eigenaars weigerden een luchtververser van A. te kopen.

De rechtbank stuurt Sengul A. niet terug naar de gevangenis, maar legt haar een gevangenisstraf van vijf jaar met probatie-uitstel op. De alleenstaande moeder van twee kinderen moet zich verder laten begeleiden door een psycholoog en werk zoeken of een opleiding volgen.

Sengul A. zal ook voor de rest van haar leven de financiële gevolgen van haar daden dragen. De rechtbank veroordeelde haar tot het betalen van schadevergoedingen aan de gedupeerden. Het totale bedrag dat de brandstichtster moet ophoesten, loopt op tot meer dan 120.000 euro.

 (vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen