ONZE STERREN. Alweer alle ogen gericht op Tim Merlier in de Bredene Koksijde Classic

De vierde editie van de Bredene Koksijde Classic zal normaliter uitdraaien op een massaspurt. Met de meest succesvolle spurter van het ogenblik aan de start – Tim Merlier – is het niet ver zoeken naar een favoriet. Alle ogen zijn dus gericht op de nationale kampioen.

Guy Van Den Langenbergh

Tim Merlier

Vijf keer al was Tim Merlier dit seizoen de snelste van het pak. Soudal-Quick-Step heeft duidelijk een goede zet gedaan met het binnenhalen van Merlier, die met Bert Van Lerberghe bovendien een ideale lead-out ter beschikking heeft. Nummer zes voor Merlier? Niemand die verbaasd zou zijn mochten er vrijdagavond inderdaad zes kruisjes achter zijn naam staan.

Sam Welsford

De Australiër van Team DSM kwam afgelopen woensdag in Nokere niet aan spurten toe en aast dus met zekerheid op revanche. Ploegmaat Dainese is zelf ook behoorlijk snel, maar moest in Nokere ziekjes opgeven. Dus gaan we ervan uit dat alles op Welsford zal worden gezet.

Gerben Thijssen

Zelfde verhaal voor Gerben Thijssen. Ook hij kwam in Nokere niet aan spurten toe en is dus met zekerheid uit op revanche. De Limburger van Intermarché-Circus-Wanty heeft intussen voldoende body gekweekt om ook de heuvelzone met onder meer de Kemmelberg te verteren. Aan snelheid is er bij Thijssen geen gebrek. Kan hij Merlier aan de tenen kietelen?

Kan Gerben Thijssen in Koksijde het zegegebaar maken?© Sirotti / Icon Sport

Pascal Ackermann

Het is Team UAE Emirates menens. De Colombiaan Molano is ingevlogen om sprinter Pascal Ackermann bij te staan. Of omgekeerd? Ackermann won al een keertje in Koksijde en dat zorgt altijd voor een bijkomende motivatie annex vertrouwensboost. En Ackermann kan een goed resultaat gebruiken.

Hugo Hofstetter

Tweede in Le Samyn, zesde in de GP Criquelion en vierde in de GP Monseré: als de Fransman Hugo Hofstetter de grens oversteekt, dan is het om te presteren. Hij is misschien niet de topsprinter, maar je mag hem zeker niet over het hoofd zien. Dat hij een dag eerder aan de slag was in de GP Denain, is voor een krachtpatser als Hofstetter niet eens een nadeel.

Edward Theuns

Ook Edward Theuns is aan een sterk voorjaar bezig, maar de kers op de taart ontbreekt. Bredene-Koksijde is voor Theuns de derde wedstrijd in drie dagen tijd, maar hij heeft intussen de leeftijd bereikt waarop dat geen probleem mag zijn.

Cedric Beullens

De renners van Lotto-Dstny werken al een heel voorjaar attractieve wedstrijden af. Bij gebrek aan een echte spurter in de selectie is het deze keer aan de aanvallers. Het parcours leent er zich misschien niet voor en er wordt aangenaam weer voorspeld, dus makkelijk zal het niet zijn. Maar in Nokere lukte het hen ook bijna om de spurters te verschalken. Dus waarom niet… Cedric Beullens.

Victor Campenaerts

De renners van Lotto-Dstny werken al een heel voorjaar attractieve wedstrijden af. Bij gebrek aan een echte spurter in de selectie is het deze keer aan de aanvallers. Het parcours leent er zich misschien niet voor en er wordt aangenaam weer voorspeld, dus makkelijk zal het niet zijn. Maar in Nokere lukte het hen ook bijna om de spurters te verschalken. Dus waarom niet… Victor Campenaerts.

Victor Campenaerts viel twee keer in Nokere Koerse.© Geert Tresignie (GTG)

Brent Van Moer

De renners van Lotto Dstny werken al een heel voorjaar attractieve wedstrijden af. Bij gebrek aan een echte spurter in de selectie is het deze keer aan de aanvallers. Het parcours leent er zich misschien niet voor en er wordt aangenaam weer voorspeld, dus makkelijk zal het niet zijn. Maar in Nokere lukte het hen ook bijna om de spurters te verschalken. Dus waarom niet… Brent Van Moer.

Florian Vermeersch

De renners van Lotto Dstny werken al een heel voorjaar attractieve wedstrijden af. Bij gebrek aan een echte spurter in de selectie is het deze keer aan de aanvallers. Het parcours leent er zich misschien niet voor en er wordt aangenaam weer voorspeld, dus makkelijk zal het niet zijn. Maar in Nokere lukte het hen ook bijna om de spurters te verschalken. Dus waarom niet… Florian Vermeersch.

Jensen Plowright

Alpecin-Deceuninck gaf deze jonge Australiër zijn eerste profcontract in de hoop dat hij een rol kan spelen in het sprintwerk. Want dat hij kan sprinten, bewees Plowright vorig jaar door de Youngster Coast Challenge te winnen. En laat net dat de beloftenwedstrijd zijn die ook vandaag in Koksijde arriveert, de ‘voorwedstrijd’ dus voor de Bredene Koksijde Classic.

Alexander Salby

Deze 24-jarige Deen is misschien nog een onbekende voor het grote publiek, maar ploegmanager Christophe Brandt gaf hem maar al te graag een contract bij Bingoal WB. Salby won al een ritje in La Tropicale Amissa Bongo en slaagde er vorig jaar in de Ster ZLM Tour bijvoorbeeld in om zich in een massasprint te plaatsen tussen winnaar Olav Kooij en Sam Welsford. Kortom, een jongen met snelle benen.

Tom Van Asbroeck

Van Asbroeck kende in Nokere zijn deel van de pech, maar gaf onderweg toch enkele keren een meer dan behoorlijke indruk. Van Asbroeck durft zich smijten. Winst is misschien te hoog gegrepen, maar een dichte ereplaats moet zeker kunnen.

Dries Van Gestel

Het nummer drie van Gent-Wevelgem van vorig jaar is in alle stilte naar de topconditie aan het toegroeien. De Kempenaar kan zich altijd plaatsen in een spurt en dat zien we hem in Koksijde ook doen.

Dries Van Gestel (rechts) stond vorig jaar op het podium van Gent-Wevelgem.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Timothy Dupont

De 35-jarige Dupont is een man van de streek en wil zich in de herfst van zijn carrière zeker nog eens tonen. We vermoeden dat de diesel beetje bij beetje gerodeerd begint te geraken. Voor de echte knikkers zal het vermoedelijk te snel gaan, maar een mooie ereplaats moet kunnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER