De expo ging op 5 februari van start en wordt nu met enkele maanden verlengd.© Tommy Maes

Jakob Smits-expo in Tabloo wordt wegens succes verlengd tot en met 11 juni

Mol, Dessel -

De tentoonstelling ‘Jakob Smits. Landschap in verandering’ wordt wegens groot succes verlengd tot en met zondag 11 juni. De expo in ontmoetingscentrum Tabloo in Dessel was normaal gezien gepland tot en met 30 april, maar is nu langer te bezoeken.

Het Jakob Smitsmuseum in Mol is momenteel gesloten voor grote verbouwingswerken. Daarom strijkt het museum neer in ontmoetingscentrum Tabloo in Dessel met de  tentoonstelling ‘Jakob Smits. Landschap in verandering’. Het Kempens landschap vormt het thema van de expo.

Zo zag Jakob Smits als kunstenaar het landschap veranderen. Hij maakte zich soms druk over wat verloren ging, maar begreep dat vernieuwing nodig en onafwendbaar was. Daarom kreeg ook moderniteit een plaats in zijn kunstwerken.

Naast werk van Jakob Smits kan je in de expo een fotoreeks ontdekken van Alexis Destoop. Op uitnodiging van Z33 en Niras bezocht Destoop in 2017 en 2019 de onderzoeks- en bergingssites van Mol en Dessel. Toen maakte hij ook foto’s van de fysieke omgeving. Die foto’s stellen een hedendaags contrapunt aan het werk van Jakob Smits.

Normaal gezien was de tentoonstelling gepland tot en met 30 april, maar wegens groot succes wordt de expo nu verlengd tot en met zondag 11 juni. Met Pinksteren (zondag 28 mei) is de expo uitzonderlijk gesloten.

Daarnaast staan er nog enkele randactiviteiten op het programma, zoals de vertoning van een natuurdocumentaire van Frans Verhoeven op 22 maart, de boekvoorstelling van ‘Koning in de Kempen’ op 2 april, ‘LandschAAp in verandering’ tijdens de Erfgoeddag op 23 april en een doorlopende wandelroute. Op aanvraag via jakobsmits@gemeentemol.be zijn er ook rondleidingen met gids mogelijk.

De expo ‘Landschap in Verandering’ loopt van 5 februari tot en met 11 juni in Ontmoetingscentrum Tabloo, Gravenstraat 3, Dessel. De basisprijs bedraagt 5 euro en een combiticket met bezoek aan de wetenschappelijke expo van Tabloo kost 10 euro.

 (mto )

www.jakobsmits.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners