Woonzorgcentrum Laarsveld ligt in de gelijknamige residentiële straat in Sint-Dimpna.© BERT DE DEKEN

Laarsveld blikt vooruit naar verbouwingen

Geel -

Woonzorgcentrum Laarsveld in Geel gunt bezoekers tijdens de Dag van de Zorg op zondag 19 maart een blik in de interne keuken - ook letterljk. Het centrum staat ook voor een grondige modernisering van de site.

Hans Otten

Wzc Laarsveld ligt in de gelijknamige residentiële straat in hartje Sint-Dimpna. Bezoekers kunnen zondag zowel het woonzorgcentrum zelf als de assistentiewoningen bezoeken, en ook genieten van de belevingstuin. Het personeel leidt belangstellenden om 11u, 13u en 15u rond langs alle plekjes in het complex. Tussendoor kunnen ze aan verschillende infostandjes uitleg vinden over de werking, vrijwilligers en het project Zorgzame Buurten waarbij Laarsveld een engagement is aangegaan met Ziekenhuis Geel.

De impact van de verbouwingen op de buitenzijde blijft beperkt, het is vooral binnen de muren dat alles grondig herschikt wordt.© RR

Verbouwingen

Tegelijkertijd vertellen de medewerkers meer over de ingrijpende verbouwingen die gepland zijn, en welke uitdagingen dat voor de werking en bewoners mee brengt. Het oudste deel van het wzc is intussen zowat dertig jaar oud, terwijl de normen en verwachtingen in die drie decennia sterk geëvolueerd zijn. Ook de opdeling in vier afdelingen voor telkens zowat veertig bewoners heeft in de huidige visies wat tekortkomingen.

Het doel is om zes kleinere leefgroepen met elk een eigen gemeenschappelijke leefruimte te maken, wat voor zowel bewoners als personeel overzichtelijker en aangenamer aanvoelt. Daarvoor moeten niet alleen de afdelingen en leef- en circulatieruimtes worden aangepakt en herschikt, maar ook de centrale inkomhal. Ook de oudste kamers wil Laarsveld onder handen nemen, door ze ofwel te herbestemmen, ofwel te renoveren. De bewoners met dementie op de beschermde afdeling krijgen meer buitenbeleving door aansluiting op de tuin op het gelijkvloers en een nieuw terras op de eerste verdieping. Over dit belangrijke project krijgen bezoekers zondag uitgebreide info.

Woonzorgcentrum Laarsveld in Laarsveld 28 in Geel is zondag van 10u tot 17u te bezoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners