© ISOPIX

Gwyneth Paltrow onder vuur voor “verheerlijken van eetstoornissen”

De eetgewoonten van Hollywoodster Gwyneth Paltrow (50) doen de gemoederen hoog oplopen. Niet alleen fans maar ook diëtisten zijn niet te spreken over haar uitspraken. Want haar verhaal is absoluut geen goed voorbeeld voor anderen.

Tom Vets

De bezielster van Goop, haar merk met onder meer lifestyle- en verzorgingsproducten, vertelde in de podcast The Art of Being Well tot in details wat ze elke dag naar binnen speelt. Vrees geen lange lijst, want het blijkt bijzonder weinig te zijn. Te weinig om nog gezond te zijn. Fans en diëtisten beschuldigen Paltrow van het “verheerlijken van eetstoornissen”. Paltrow beweert telkens heel vroeg op de dag te eten. Een gevolg van het feit dat ze aan intermittent fasting doet. “Ik eet meestal iets om 12 uur. Mijn ochtend bestaat uit koffie. Met het karige middagmaal, een kom soep, zorg ik ervoor dat mijn bloeddruk niet te hoog schiet. Op de meeste dagen drink ik soep van bottenbouillon.”

LEES OOK. Ze vallen in recordtempo af, bijwerkingen van revolutionair middel nemen ze erbij: “Mensen liegen erover”

Qua sport wandelt ze elke dag en doet ze aan pilates. “Daarna doe ik aan dry-brushing en ga ik een half uur in de sauna. En als het avond is, probeer ik volgens het Paleo-dieet te eten. Dan eet ik gewoon veel groenten.”

Velen vinden dit een manier van uithongeren die op lange termijn nefast is voor je lichaam. “Bottenbouillon en koffie zijn geen maaltijden”, merkt iemand op. Diëtisten benadrukken dat volwassen mensen hiermee zeker niet voldoende eten per dag mee opnemen. “Stop alsjeblieft met het volgen en luisteren naar beroemdheden voor gezondheids- en welzijnsadvies.” Opvallend was dat de actrice in de video waarin ze haar verhaal deelt er opvallend vermoeid en verouderd uitzag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER