© REUTERS

REACTIES. Jan Vertonghen is trots op prestatie van Anderlecht: “Een mirakel? toch zeker een stunt”

Anderlecht-aanvoerder Jan Vertonghen glom van trots na de 0-1 op Villarreal. Ook uitblinker Bart Verbruggen stak zijn vreugde niet weg. “Iedereen bleef z’n lichaam er maar voor gooien.”

jnvn, vva

LEES OOK. Het wonder van Villarreal: Anderlecht stoot door naar kwartfinales van de Conference League

“Of dit een mirakel is? Goh, mirakel is een groot woord, maar het is wel absoluut een stunt”, zei hij voor de camera’s. “Zij waren op technisch vlak de betere over de twee matchen, dat lieten ze ook zien. Aan de rust waren wij, gezien hun dominantie, tevreden met 0-0. In de tweede helft speelden we goed, en hadden we zelfs de betere kansen en maken we een verdiende goal.” Vertonghen sprak ook lovende woorden over coach Riemer uit. “De coach heeft een groot aandeel. Hij is een goeie motivator en zorgt voor de juiste mentaliteit in de groep. Iedereen wilt winnen en dat zie je.”

Bart Verbruggen: “We hebben een fantastische groep”

“Dat ik die rebound nog pakte? Ik moest wel”, lachte Anderlecht-doelman Bart Verbruggen. “Ik gaf zelf die rebound weg. Dat was niet optimaal dus moest ik hem wel tegenhouden. Ik zal de keeper van Cercle Brugge een berichtje moeten sturen voor de inspiratie, want hij stopte dit weekend tegens ons exact zo’n bal. De aanvalsgolven van Villarreal bleven maar komen, maar iedereen ging ervoor en deed er alles aan om geen tegengoal te slikken. Iedereen gooide z’n lichaam ervoor, bleef ballen blokken en tackelen. Niemand was gefrustreerd omdat de golven maar bleven komen. In de tweede helft konden we de bal meer bijhouden en konden we zo even onder de druk uit komen. Het was een goeie prestatie van ons. Dat we op het einde nog net goed wegkomen? Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurde. Het was vaag. Ik reageerde gewoon op wat gebeurde. Iedereen deed er alles aan om geen bal binnen te krijgen. We hebben een fantastische groep. Iedereen is even blij en even trots, zelfs de spelers die niet in actie kwamen.”

LEES OOK. COMMENTAAR. “België boven in Europa: applaus voor Union, AA Gent en Anderlecht. En het verhaal is nog niet voorbij”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League