© REUTERS

CONFERENCE LEAGUE. Fiorentina en West Ham doen wat ze moeten doen, ook AZ stoot door

AA Gent heeft zich al geplaatst voor de kwartfinale van de Conference League. Donderdagavond werden de andere terugwedstrijden van de 1/8ste finales afgewerkt. Wie trekt aan het langste eind en gaat vrijdag in de pot voor de loting van de rest van het toernooi? Een overzicht.

Valerie Van Avermaet

AZ - Lazio 2-1

AZ stoot vlotjes door naar de kwartfinale van de Conference League. De Nederlandse ploeg won in eigen huis met 2-1 van Lazio, nadat de heenwedstrijd ook al eindigde op 1-2 in het voordeel van AZ.

West Ham - AEK Larnaca 4-0

West Ham kende absoluut geen problemen met AEK Larnaca en won met overtuigende 4-0-cijfers.

Nice - Sheriff 3-1

Ook het Franse Nice staat in de kwartfinale van de Conference League na een 3-1-overwinning tegen Sheriff.

Djurgarden - Lech Poznan 0-3

Lech Poznan heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinale van de Conference League. Na de 2-0 in de heenwedstrijd, won het ook de terugwedstrijd. Dit keer met 0-3 nadat Djurgarden op slag van rust met tien voort moest door een rode kaart.

Sivasspor - Fiorentina 1-4

Fiorentina heeft gedaan wat het moest doen op het veld van Sivasspor. De Italiaanse ploeg ging met 1-4 winnen en verzekerde zich zo van de volgende ronde.

Slovan Bratislava - Basel 2-2 (1-4 strafschoppen)

Basel had strafschoppen nodig om Slovan Bratislava te kloppen nadat de wedstrijd na de reguliere speeltijd en na verlengingen op 2-2 was blijven steken, net als in de heenwedstrijd. In de strafschoppenreeks was Basel wel overduidelijk de betere ploeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League