Jelle Wuyts is vanaf 1 april de nieuwe uitbater van het sportcafé Tielenhei aan het sportcentrum in Tielen.© Bart Van den Langenbergh

Jelle Wuyts (40) is nieuwe uitbater van sportcafé Tielenhei: “Sociaal contact vind ik zelf heel belangrijk”

Tielen -

Jelle Wuyts (40) staat vanaf 1 april achter de toog van het sportcafé Tielenhei in het gelijknamige sportcentrum in de Prijstraat in Tielen (Kasterlee). De nieuwe uitbater met Tielense roots neemt de fakkel over van de huidige zaakvoerders Rudie Leysen en Bea Puts. “Ik wil het sportcafé ook in de zomer goed laten draaien”, zegt Jelle Wuyts.

Bart Van den Langenbergh

De cafetaria van de sporthal Tielenhei in Tielen heeft een nieuwe uitbater. Rudie Leysen en Bea Puts geven na bijna zeven jaar de zaak door aan Jelle Wuyts en gaan zelf genieten van een welverdiend pensioen.

De zoektocht naar een nieuwe concessiehouder voor de cafetaria op de eerste verdieping van het sportcentrum liep niet van een leien dakje. De gemeente Kasterlee lanceerde al in januari 2022 een oproep voor een nieuwe uitbater, maar dat leverde geen resultaten op. Rudie Leysen en Bea Puts waren daarom bereid om hun sportcafé nog tot mei 2023 open te houden. Uiteindelijk kwam Jelle Wuyts uit de bus als nieuwe cafébaas. Op zaterdag 1 april staat hij voor de eerste keer achter de toog van de ruime cafetaria met een mooi uitzicht op de sporthal Tielenhei.

Nieuwe uitdaging

“Ik ben zelf geboren en getogen in Tielen en ik heb vroeger ook nog gekoerst bij wielerclub De Nieuwe Hoop Tielen. Ik woon intussen met mijn vriendin al een tijd in Baarle-Hertog, maar we zijn op zoek naar een huis in de buurt van Turnhout”, legt Jelle Wuyts uit. “Ik kende jaren geleden de eerste uitbater van de cafetaria omdat ik zelf met Kiddy Games vroeger kinderfeestjes organiseerde in de zaak. De voorbije jaren was ik aan de slag als ploegleider in een drukkerij in Boechout, maar via loopbaanbegeleiding ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Sociaal contact is een van de aspecten die ik belangrijk vind. Via enkele kameraden merkte ik de oproep van de gemeente voor een nieuwe uitbater van het sportcafé. Omdat ik zelf hier een jaar geleden met vrienden kom dartsen, ken ik het café nog goed. Uiteindelijk heb ik me bij de gemeente kandidaat gesteld en kreeg ik eind 2022 bericht dat ik de nieuwe uitbater mag worden.”

Het sportcafé in Tielen is ook een thuishaven voor dartsers.© Bart Van den Langenbergh

Feesten

Het is de bedoeling van Jelle Wuyts om de cafetaria te behouden als thuishaven voor de vele sporters in de sporthal en voor alle andere klanten van eender welke leeftijd. “Ik wil het sportcafé een nieuw elan te geven door ook te focussen op de zomerperiode, traditioneel een kalme periode voor de sporters”, vertelt Jelle Wuyts. “Ik wil dan de zaak extra openstellen voor allerlei familiefeesten, babyborrels en evenementen. Van september tot en met maart is het café open vanaf 17u maar in de zomer al vanaf 14u. De sluitingsdagen blijven wel behouden op dinsdag en zondag.”

Naast een ruim assortiment aan bieren en andere dranken gaat Jelle Wuyts enkel zelf kleine snacks als croques en andere hapjes serveren. “Het klopt dat het sportcafé niet in het centrum gelegen is, maar dat is ook een voordeel. Je hebt hier aan het sportcentrum alle vrijheid en er is genoeg parking. Deze omgeving is ideaal om fietsers en wandelaars aan te trekken”, besluit Jelle Wuyts.

Het sportcafé is gelegen op de eerste verdieping van het sportcentrum Tielenhei in de Prijstraat in Tielen.© Bart Van den Langenbergh

jellewuyts@hotmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee