De Ter Rivierenlaan in Deurne© Jan Van der Perre

District trekt in juni naar Ter Rivierenlaan met aangepaste plannen: “Ja, we houden rekening met bezorgdheden van de buurt”

Deurne -

Ontwerpers van de stad Antwerpen werken momenteel aan het voorontwerp van de nieuwe Ter Rivierenlaan. Die wordt op 1 juni voorgesteld aan de buurtbewoners. “En ja, we houden rekening met de bezorgdheden van de buurt”, zegt schepen van Publieke Ruimte, Freddy Lorent (Open Vld).

LEES OOK. Groene middenberm en plein aan de kerk in Ter Rivierenlaan: buurt is verdeeld over nieuw ontwerp voor de straat

Het district Deurne en de stad Antwerpen stelden in december vorig jaar de eerste plannen, het conceptontwerp zoals dat heet, voor aan de buurt. Tijdens het inspraakmoment konden bewoners zelf input geven. “En daarmee gaan we dus ook aan de slag”, aldus Freddy Lorent (Open Vld), Deurns districtsschepen van Publiek Domein donderdagavond op de districtsraad.

Hij antwoordt daarmee op vragen van Vlaams Belang-fractieleider Jan Van Wesembeeck die zich openlijk afvraagt of het district die input van de buurt wel ter harte neemt. Ook Groen toont zich bezorgd over hoe er met de stem van de buurt wordt omgegaan.

Infomoment 1 juni

“Ik kan u geruststellen”, antwoordt Lorent. “Er is een uitgebreid participatietraject geweest, met verschillende momenten waarin buurtbewoners input konden geven. We hebben die input meegegeven aan de ontwerpers om mee aan de slag te gaan. Veiligheid, groen en parkeren zijn de elementen die naar voren zijn gekomen. En ja, we houden rekening met de inbreng en de bezorgdheden van de buurt. 1 juni trekken we naar de buurt om met het voorontwerp.” jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners