© Instagram @metejoor, @e5mode

Metejoor heeft nu ook eigen kledingcollectie: “Ik ga mijn trainingspak thuis heel vaak aandoen”

Vosselaar -

Zanger Metejoor heeft niet alleen weer een dikke hit te pakken, hij scoort nu ook in de kledingwinkel. De publiekslieveling uit Vosselaar stelde donderdag zijn kledingcollectie RAVØTT x METEJOOR voor bij e5 in Zoersel. “En zeggen dat modieuze kleding me nog niet zo lang geleden totaal niet interesseerde”, zegt hij lachend.

Tom Vets

Voor iedere man wat wils. Broeken, T-shirts en hemden … De zomerse herencollectie bestaat uit achttien stuks. De collectie is een unicum voor e5 omdat de keten nooit eerder een samenwerking aanging met een bekend persoon. De stuks zijn combineerbaar tot een urban look of een nonchalantere outfit voor in de vrije tijd. “Ik riep de afgelopen jaren vaak dat ik bepaalde dingen nooit zou doen of durven”, zegt Joris Van Rossem. “Nog niet zo lang geleden durfde ik zelfs niet als zanger op het podium staan. Of meedoen aan een danswedstrijd. Nooit van mijn leven (hij deed mee aan ‘Dancing With The Stars’, red.)! En nu dit weer. Ik was nooit veel bezig met kleding. Ik kon me zelfs niet opladen om een kledingwinkel binnen te stappen. Een tijd geleden kreeg ik een Facebook-herinnering van zes jaar geleden. Op die foto had ik exact dezelfde outfit aan als op het moment dat ik die herinnering zag. Om maar te zeggen ... Als ik thuis ben, kies ik vaak voor dezelfde makkelijke joggingbroek.” We herinneren Joris aan een filmpje waarin Jani Kazaltzis ooit zijn kledingkast keurde. “Die lachte me behoorlijk uit. Er zaten veel don’ts in (lacht).”

“Ik was nooit veel bezig met kleding. Ik kon me zelfs niet opladen om een kledingwinkel binnen te stappen.”

Metejoor

Sinds hij als Metejoor een carrière begon in de muziekwereld, kreeg Joris geregeld te maken met mensen die het een en ander afweten van kledij. “Ik werd er geregeld op gewezen dat het not done was om voor de zoveelste keer in hetzelfde witte strakke t-shirtje op te treden. Dat zette me aan het denken. Ik kwam eerst uit mijn comfortzone en trok items aan die ik voorheen nooit zou aangetrokken hebben. Ik leerde ook mensen kennen die kledingzaken hebben en die me in het nieuw wilden steken. Op den duur vond ik het zelfs tof om eens iets anders aan te doen. Op een podium mag het specialer zijn, iets wat je thuis misschien niet draagt.”

Bezinken

Niet veel later werd de vraag gesteld aan Joris of hij het zag zitten om een eigen kledinglijn samen te stellen. “Ik heb dat eerst laten bezinken. Want hoeveel bekende Vlamingen hebben immers al een kledingcollectie? Ik wou niet de zoveelste zijn. Maar ik heb het afgeleerd om steeds te denken van wat de mensen zouden vinden.”

© E5

Joris nam de uitdaging aan en heeft in samenwerking met e5 items gecreëerd. “Tijdens de brainstormsessies kwamen we altijd terug op pasteltinten. Ik zie dat graag. De collectie moest ook mezelf uitstralen. Er zijn dus hemdjes met korte mouwen en korte broeken voor de zomer. Ik draag dat zelf veel. En er zit ook een trainingspak bij. Ik weet nu al dat ik mijn eigen trainingspak vaak ga aandoen als ik thuis ben.”

Eyeopener

Joris blikt tevreden terug op het project. “Het was een eyeopener. In Vlaanderen durven we vaak niet rechtuit zeggen als iets niet mooi is. Ik werk de jongste tijd vaak met Nederlanders en die zijn veel directer. Ik leerde mijn mond opendoen. Dat kwam tijdens die sessies met e5 goed uit. Ik zei vaak meteen of iets goed of minder mijn ding was. Ze vonden dat prima, zo konden de ontwerpers inschatten wat ik wou.”

© E5

De zanger zegt uit te kijken naar het moment dat hij iemand op straat tegenkomt die spullen uit zijn collectie draagt. “Ik denk dat dit een speciaal moment zal zijn. Ik ben benieuwd wie mijn kleding gaat aantrekken.”

De collectie is vanaf 17 maart te koop bij e5-winkels en op e5.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners