Zicht op Residentie Veertien vanop de Langestraat.© Reds/Architect Mertens

Vroegere baandancing 14 Billekens wordt Residentie Veertien

Zandhoven -

Het was al langer bekend dat de vroegere baandancing de 14 Billekens gesloopt zou worden voor appartementen. Nu heeft ontwikkelaar Reds uit Antwerpen een grote banner geplaatst voor het gebouw en wordt de verkoop opgestart van wat Residentie Veertien zal gaan heten, met een knipoog naar het roemrijke verleden. Er komen 33 appartementen en een handelsruimte. De appartementen variëren in prijs van 249.000 euro tot 449.000 euro. De handelsruimte kost 600.000 euro.

Residentie Veertien zal bestaan uit 33 appartementen en een handelsruimte en zal gekenmerkt worden door haar vooruitstrevendheid en kwaliteit, aldus Reds in een mededeling. De units, verdeeld over twee gebouwen, bestaan uit 1 tot 3 slaapkamers, beschikken over een terras en variëren in grootte tussen 71 en 137 m².

Het cliënteel heeft bij de inrichting van de appartementen nog veel keuzevrijheid. De groene binnenplaats moet als ontmoetingsplek voor bewoners dienen. Ten slotte werd ervoor gekozen te verwarmen aan de hand van geothermie en energie op te wekken via zonnepanelen. Deze combinatie van geavanceerde methodes zorgt ervoor dat het E-peil van elk appartement onder 20 duikt, waardoor de koper 100% vrijstelling krijgt op de onroerende voorheffing gedurende de eerste vijf jaar.

Een staanplaats en berging in de ondergrond moet mee aangekocht worden.

De 14 Billekens ging in 1998 failliet. Nadien was er nog een café. Een aanvraag voor een lunapark liep op niks uit. Op het laatst zat er enkele jaren een fitness in. Het gebouw staat nu al een tijdje leeg, alleen de appartementen op de verdieping waren nog bewoond. (kma)

www.reds.be

De 14 Billekens vroeger.© rr

Residentie Veertien.© rr

Residentie Veertien© rr

Residentie Veertien© rr

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners