CEO Kris Voet van Fietsen Wildiers met Peter Mariën-Bouwens. Tennisracket en skilatten staan mee op de foto, want Mariën-Bouwens blijft ook zijn eigen sportartikelen verder aanbieden, net als school- en kunstbenodigdheden en inlijstingen.© Joren De Weerdt

Fietsen Wildiers opent half april grote flagshipstore onder zelfde dak als Mariën-Bouwens dat ook verder doet

Zandhoven -

Bikecenter Wildiers opent op 20 april zijn zeventiende winkel op de eerste en tweede verdieping van de bekende winkel Mariën-Bouwens op de Ringlaan in Zandhoven. Mariën-Bouwens blijft zijn eigen sport- school- en creatieve artikelen verkopen, maar stoot het speelgoed af. Voor Wildiers wordt de vestiging in Zandhoven een belangrijke flagshipstore.

Kristin Matthyssen

© Joren De Weerdt

Vrijetijdsbestedingswinkel Mariën-Bouwens begon enkele maanden geleden met de uitverkoop van al het speelgoed. Zaakvoerder Peter Mariën-Bouwens hield de lippen nog even stijf wat er in de plaats zou komen. Maar nu er geregeld bestelwagens van Fietsen Wildiers te spotten zijn op de parking, doet het nieuws al goed de ronde.

Het bikecenter van Wildiers palmt anderhalve verdieping van Mariën-Bouwens in, goed voor een winkeloppervlakte van 1.500 vierkante meter. Het wordt een flagshipstore, dankzij de ruimte en de centrale ligging, waar het hele gamma te koop zal worden aangeboden. “Elektrische fietsen, speedpedelecs, stadsfietsen, sportfietsen, mountainbikes, bakfietsen: we gaan hier in Zandhoven heel breed”, zegt CEO Kris Voet van Fietsen Wildiers. “Hier komt ook ons experience center met een indoor-testparcours. En uiteraard een hersteldienst.”

Toen Peter Mariën-Bouwens enkele jaren geleden de grote nieuwbouw liet zetten, maakte hij de verdiepingen toegankelijk via hellende vlakken in plaats van trappen. Die komen Wildiers nu goed van pas. “Je kan hier bij wijze van spreken naar boven fietsen, het is ideaal voor ons”, zegt Voet.

In Zandhoven wordt het een shop-in-shop. “Een fietsenhandel draaide vroeger om het ambacht, nu is het ondernemen geworden, gewoon omdat die markt zo hard geëvolueerd is de voorbije jaren sinds de komst van de e-bikes. Hier bij Mariën-Bouwens starten we vanuit een greenfield, hier was nog geen fietsenwinkel. Maar we doen ook veel overnames, zoals onlangs Veelo in Oud-Turnhout. Dan houden we de expertise van de zelfstandigen aan boord maar ontzorgen we die mensen o.a. op het vlak van administratie en inkoop. Op die manier zijn we in 4,5 jaar tijd van twee naar zeventien winkels gegroeid”, zegt Voet.

Op 20 april is de officiële opening van Bikecenter Wildiers in Zandhoven gepland, maar waarschijnlijk zal de winkel al een week eerder actief zijn. Zowel de buitengevel als het interieur krijgen de komende weken een volledige make-over.

Mariën-Bouwens blijft verder de artikelen verkopen waarvoor de winkel bekend staat. Ook het inlijstatelier blijft bestaan. “Het fietsaanbod is complementair aan onze sportafdeling met tennis, zwemmen en skimateriaal”, zegt Mariën-Bouwens. “We willen ook experimenteren met fietskleding voor de recreatieve fietser, die een tocht van dertig kilometer op comfortabele manier wil maken maar tegelijk met die fietskleding op een elegante manier een terrasje wil doen.”

Familiale handen

Mariën-Bouwens is net als Fietsen Wildiers in familiale handen. Dat vergemakkelijkte de match. “We hebben dezelfde visie op ondernemen”, zegt Voet. Tegen 2024 wil Wildiers verder groeien tot twintig vestigingen, verspreid over Vlaanderen. “Zandhoven is een belangrijke geografische schakel in dat plan”,legt Voet uit. “Niet alleen ligt deze vestiging op een interessant strategische locatie van waaruit we ook klanten uit de regio’s Nijlen en Ranst kunnen bedienen, we kunnen hier ook een aantal kantoren onderbrengen om onze backoffice en ondersteunende diensten onder te brengen.”

Intussen werken er bij Fietsen Wildiers al honderd medewerkers. De winkels staan bekend om de full service dienstverlening van verkoop tot nazorg, zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven die op zoek zijn naar een leasingformule op maat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners