© ATV

Na het profdebuut ook het profcontract: Milan Smits tekent tot 2025 bij Antwerp

Milan Smits is al de derde jeugdspeler van Royal Antwerp FC die deze week een profcontract tekende bij de club. De 18-jarige middenvelder ligt nu tot 2025 vast op de Bosuil, met optie op een extra seizoen.

Hannes Van Gael

Het zijn mooie tijden voor de youngster van de Great Old. Een tiental dagen geleden maakte hij zijn profdebuut voor RAFC in de klinkende 5-0-zege tegen KV Mechelen en donderdag zette hij een kribbel onder zijn eerste profcontract.

Smits kwam dit seizoen elf keer uit voor de Young Reds, de Antwerpse belofteploeg in eerste nationale. Tegen KV Mechelen viel hij drie minuten voor tijd in en afgelopen weekend in Seraing bleef hij 90 minuten op de bank zitten bij de rood-witte hoofdmacht. De middenvelder kwam in 2018 over van KV Mechelen en is dus aan zijn vijfde seizoen bezig in Deurne-Noord.

© BELGA

Met zijn eerste profcontract treedt de jonge Milan in de voetsporen van vader Björn Smits. De inmiddels 47-jarige ex-voetballer kwam zes jaar uit voor de Antwerpse jeugd en schopte het nooit tot het eerste elftal, maar speelde nadien wel voor onder meer Oostende, Geel, Westerlo en Roeselare.

“Als hij op dit elan doorgaat, komt dat ­profcontract er wel”, zei vader Björn vorige week nog in een gesprek met jouw krant. Het bleken profetische woorden. “Milan beleeft zijn droom, bij een geweldige club. Da’s het voornaamste, want het kan zomaar weer gedaan zijn. Hij moet nu vooral genieten van dit moment en tegelijk beseffen dat hij nog harder zal moeten werken dan voorheen”, zei vader Smits nog.

LEES OOK. Zo vader zo zoon: debutant Milan Smits is zoon van gewezen Antwerp-speler Björn Smits

Milan Smits is al de derde Young Red die deze week een eerste profcontract ondertekende. Aanvallende middenvelder Milo Horemans (16) en spits Gerard Vandeplas (17) tekenden een verbintenis tot 2026. Jonge Nigeriaanse aanvaller Victor Udoh (18) is wellicht de volgende in het rijtje die een profcontract zal tekenen.