Chérine Mroue.© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Eurosong is de springplank van mijn carrière geweest”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Chérine Mroue (25).

“Na dagen van hard labeur ben ik vandaag eindelijk toe aan een rustdag. Ik heb wat medische controles en afspraken tussendoor, ook dat is nodig af en toe. Het is echter niet eenvoudig om er tijd voor te maken, want ik ben singer-songwriter van beroep: Ik ben een trotse Antwerpenaar die in het Frans zingt.”

“Ik was al een tijdje songwriter, maar ben ondertussen ook zangeres. Dat wilde ik stiekem altijd wel een beetje zijn, maar ik had nooit verwacht dat ik erin zou slagen. Maar kijk, dit jaar deed ik mee aan Eurosong. Uiteindelijk won ik niet, maar het was een topervaring. Ik leerde fijne mensen kennen en mijn single werkt super goed. Het is de springplank van mijn carrière geweest.”

“Ik ben niet bij de pakken blijven zitten en ben ondertussen al met nieuwe muziek bezig. Ik wil eerst Wallonië veroveren, daarna Frankrijk. Verder droom ik van shows in het Sportpaleis en op Rock Werchter. Concerten bijwonen van topartiesten én zelf optreden: what a dream! Ik hoop dat die ooit werkelijkheid wordt.” lava

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen