Tielen staat ook bekend als een echt muziekdorp.© Bart Van den Langenbergh

Thuis in Tielen laat inwoners zorgzame buurt versterken

Tielen -

Het lokaal bestuur van Kasterlee nodigt de inwoners van deelgemeente Tielen uit om deel te nemen aan het project Thuis in Tielen. Met het project wil de gemeente het echte dorpsleven behouden en versterken. Op woensdag 29 maart vindt in het OC van Tielen een eerste inloopmoment plaats.

Bart Van den Langenbergh

Thuis in Tielen sluit aan bij de opmaak van een masterplan voor Tielen en onderzoekt hoe het met ontmoeting en nabijheid gesteld is in Tielen. Thuis in Tielen bevraagt of het goed wonen in een buurt is, of de buren elkaar kennen en of je weet waar je terecht kan met een hulpvraag. “Een zorgzame buurt is een plek waar het goed wonen is. Je neemt al eens een bestelling aan voor je buur. Je buurt komt even checken als je rolluiken dicht blijven”, schetst de gemeente Kasterlee.

Thuis in Tielen gaat samen met de Tielenaren aan de slag om de behoeftes en sterktes van de buurt in kaart te brengen. Ook de rol van een lokaal dienstencentrum komt ter sprake. De gemeente nodigt de dorpsbewoners uit om deel te nemen aan het inloopmoment of de gesprekstafels van Thuis in Tielen. “Tijdens het inloopmoment krijg je een beeld wat werken aan een zorgzame buurt in Tielen kan betekenen. Je krijgt zelf de mogelijkheid om aan te geven wat er al gebeurt in je buurt”, zeggen de initiatiefnemers.

Het inloopmoment vindt plaats op woensdag 29 maart om 18.30u in het ontmoetingscentrum in de Kasteeldreef in Tielen. Op dinsdag 25 april en donderdag 4 mei vinden in ’t Margrietje in de Kerkstraat gesprekstafels plaats. Daar brainstormen de inwoners in kleine groepjes over wat een zorgzame buurt voorstelt.

www.kasterlee.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee