Het Orfeo Orkest ondersteunt het Franse koor.© RR

Orfeo Producties lonkt naar Antwerpen met Hymne aan de Nacht

Edegem, Antwerpen, Berchem -

Het Edegemse Orfeo Producties organiseert eind maart en begin april twee muzikale projecten in Antwerpen. Het brengt een tentoonstelling en een concert samen terwijl het een koor uit het Franse Lille naar de stad laat komen.

Filip Spoelders

In de Antwerpse zuidrand begon Orfeo Producties aan zijn verhaal met Zuidrand Klassiek. Ook zondagochtendconcerten, het eigen Orfeo Orkest en Klassiek en Architectuur zijn er ondertussen bij gekomen.

Maar met zijn twee volgende activiteiten richt de culturele organisatie zich nog meer op Antwerpen. Het zorgt op zaterdag 25 maart voor het bezoek van het gemengd koor Le Madrigal de Lille aan de Sint-Joriskerk van Antwerpen tijdens Hymne aan de Nacht. De bezetting zal uit een veertigtal personen van het koor, een strijkorkest van twintig muzikanten en een harp bestaan.

Le Madrigal de Lille bestaat uit een veertigtal koorleden.© RR

“Le Madrigal de Lille, het Orfeo Orkest en harpiste Marjolein Vernimmen brengen muziek van beroemde hedendaagse componisten zoals Arvo Pärt, Carlos Salzedo en Jan van de Roost. Ook worden twee creaties uitgevoerd van een Noord-Franse en een Vlaamse componist”, laat Orfeo Producties weten. Het concert begint om 20.30 uur en tickets kosten 20 euro.

Een week later, op zaterdag 1 april, houdt Orfeo museumconcerten in het Fibac aan de Jozef Wautersstraat van Berchem. Daar loopt een tentoonstelling over het werk van Antwerps schilder Jozef Peeters. Na rondleidingen met gids om 11, 13 en 15 uur volgt een concert van de Japans-Amerikaanse Emi See. Zij koos muziek die aansluit op het oeuvre van Jozef Peeters.

De Japans-Amerikaanse Emi See komt naar Berchem.© RR

Tickets voor deze museumconcerten kosten 22 euro. Info verkrijgen en reservaties regelen voor deze concerten zijn mogelijk via www.orfeo.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Culturele aanraders