Jiri Vermeulen staat momenteel aan de leiding met zijn team: “We hebben vertrouwen, maar het wordt knokken tot de eindmeet.”© Erik Westerlinck

Volleybal Nationaal 2A Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas

Jiri Vermeulen speelt met Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas de topper tegen Balti Kortrijk: “De druk ligt eerder bij Kortrijk dan bij ons”

Het zijn belangrijke weken voor de mannen van Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas. Vorige zaterdag plaatste het team van Jiri Vermeulen zich voor de finale van de Trofee Walraeve, en komende zaterdag ontvang de leider in Nationaal 2A eerste achtervolger Balti Kortrijk.

Dirk Van Bruysel

“De halve finale in de Trofee Walraeve was een wedstrijd tussen onze A-ploeg en B-ploeg. Dat was echte propaganda voor de club”, blikt Jiri Vermeulen terug. “Dat we het uiteindelijk makkelijk haalden, en niet eens in onze sterkste opstelling moesten spelen, deed er niet toe. We hebben Vamos in Bazel in de schijnwerpers kunnen zetten. Mentaal speelden we een sterke wedstrijd, want het is voor een A-ploeg nooit simpel om de juiste mentaliteit aan de dag te leggen tegen het B-team. Of dit een goede repetitie was in voorbereiding op de topper tegen Balti Kortrijk van deze zaterdag? De mindset op het terrein was alleszins zeer goed, maar verder ga ik niet te veel conclusies aan die wedstrijd vastknopen. De groep heeft getoond dat ze goed aan elkaar hangt, maar de wedstrijd zelf hebben we niet met onze sterkste spelers gespeeld. Ik heb iedereen die er bijhoort speelkansen gegeven.”

Terechte voorsprong

“De komende topper is belangrijker voor Kortrijk dan voor ons”, countert Vermeulen. “De West-Vlamingen zeiden voor de competitie al dat ze resoluut voor de titel gingen, terwijl wij een plaatsje in de top drie hadden vooropgesteld. Die top drie zit er aan te komen, maar ik moet toegeven dat we eventueel ook meer willen. Bij ons is het geen must. Op papier zijn Kortrijk en Roeselare B de betere ploegen, maar volgens het klassement staan wij één punt voor. Een terechte voorsprong, maar we zijn er dus nog lang niet. Feit is dat geen van de drie ploegen al een perfect parcours heeft afgelegd. In het begin van de competitie sputterde de motor van Balti Kortrijk, maar zij zijn die steekjes opnieuw aan het oprapen. Wij kenden een mindere dag tegen Blaasveld en ook Roeselare B heeft al enkele onverwachte punten verloren. Het wordt elke week opnieuw knokken en opletten om geen punten te verliezen. We hebben vertrouwen, maar het wordt knokken tot de eindmeet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners