Hanne Luyten leest voor uit haar nieuwe boek en juf Annelies kijkt mee.© Ward Bosmans

Auteur Hanne Luyten brengt bezoekje aan kleuters Sint-Carolusschool met haar nieuwste boek

Ruisbroek, Lier -

‘Op jou wil ik altijd wachten’ is het nieuwste boek van de Lierse Hanne Luyten, de populaire schrijfster van kinderboeken. De kleutertjes van de Sint-Carolusschool in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) kregen donderdag een primeur. Hanne Luyten kwam voor de eerste keer haar boek persoonlijk voorlezen aan hen. “Het was een heel leuk verhaal en de mevrouw kon heel goed voorlezen”, vonden de kleutertjes.

Ward Bosmans

Cas en Liv tonen het boek van Hanne Luyten.© Ward Bosmans

Donderdag zaten de kleutertjes van de Sint-Carolusschool aan haar lippen gekluisterd toen Hanne Luyten persoonlijk haar nieuwste boek kwam voorlezen. Cas (6) en Liv (5) uit de derde kleuterklas van juf Debby waren in de wolken. “Het ging over zeven rupsen die allemaal een andere kleur hadden”, vertelt Cas. “Ja, en die wilden naar de top van een boom klimmen, maar er waren rupsjes die achterbleven”, vult Liv aan. “Maar de anderen zeiden ‘we zullen altijd op je wachten’. Toen ze allemaal samen in de top van de boom kwamen, vormden ze een mooie regenboog. Het was een heel leuk verhaal en de mevrouw kon heel goed voorlezen.”

Juf Anneleen van het tweede leerjaar nam het initiatief om Hanne Luyten uit te nodigen. “Ik trok mijn stoute schoenen aan en heb haar gewoon gevraagd. Hanne was meteen akkoord en is heel toegankelijk. Het is heel tof dat wij de eerste school zijn waar ze haar boek komt voorlezen. We doen dit in het kader van de jeugdboekenmaand rond het thema geluk. In het verhaal van de rupsen zitten op een speelse manier de thema’s diversiteit en voor mekaar opkomen verweven.”

Hanne Luyten was blij met de reacties van de kleuters.© Ward Bosmans

Hanne Luyten werd in 1984 in Lier geboren en is momenteel een van de meest populaire auteurs van kinder- en jeugdboeken. In haar debuut #nietaankindengezinverklappen uit 2019 beschrijft ze haar flaters als jonge moeder. In 2020 verscheen haar eerste kinderboek Het huis met de gele deur. Het is ondertussen al aan zijn vijfde druk toe. In 2021 schreef ze #brooddoosbriefjes. Kleine, korte kattebelletjes met een lieve of een grappige boodschap. Gewoon om aan haar kinderen te laten weten dat ik aan hen dacht. Ondertussen zijn er – de twee reeksen samengeteld – ongeveer 250.000 #brooddoosbriefjes in omloop. In 2021 verschijnt ook het eerste boek in de reeks Wilma Wonder.

Zelf was ze ook erg tevreden met de reacties van de kinderen. “Ik heb altijd twee scenario’s in mijn achterhoofd. Of de kinderen zijn in trance omdat ze in het verhaal zitten, of ze roepen en antwoorden op de vragen die ik stel. Hier was het vooral dat laatste. Dat is goed omdat dat betekent dat ze heel betrokken zijn.”

Op jou wil ik altijd wachten is het nieuwste boek van Hanne Luyten en het staat meteen op nummer één in boeken-top 10 bij de kinderboeken van De Standaard Boekhandel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Puurs-Sint-Amands