Sfeerbeeld tijdens Sanders Ontbijt in 2019.© Marc Peeters

Achtste editie van Sanders Ontbijt komt eraan: “Steun voor onderzoek naar duchenne”

Olen, Geel

Na een coronapauze van drie jaar wordt op zondag 14 mei van dit jaar de achtste editie georganiseerd van Sanders Ontbijt. “We doen dit nog steeds voor het Rondoufonds dat onderzoek financiert rond de ziekte van Duchenne”, klinkt het.

Dat is een spierziekte die alle spieren in kracht doet afnemen. De ziekte is tot op heden ongeneeslijk. De opbrengst van het ontbijt gaat integraal naar het onderzoek voor nieuwe behandelingsmethodes, om de symptomen te verlichten en de levensverwachting te verlengen.

Sander Stappaerts uit Geel kreeg zo’n tien jaar geleden te horen dat hij de ziekte heeft. De jongen zat toen op de basisschool in Sint-Jozef Olen. Zijn ouders en enkele bevriende koppels wilden iets doen om Sander en zijn lotgenoten te ondersteunen. Sanders Onbijt was meteen een schot in de roos.

Zeven jaar op rij kwamen meer dan 1.000 sympathisanten genieten van het ontbijt. De jaarlijkse opbrengst oversteeg de 20.000 euro. Door de coronamaatregelen was het de voorbije jaren niet mogelijk om zoveel mensen veilig samen te brengen. “Nu willen we er opnieuw voor gaan”, melden de initiatiefnemers.

“En we hopen opnieuw op een flinke belangstelling.” Een standaardontbijt voor een volwassene kost 19 euro, met cava wordt dat 23 euro. Kinderen jonger dan 12 betalen 8 euro. Via ontbijtsander@gmail.com kan een inschrijvingsformulier opgevraagd worden waarop geïnteresseerden ook een tijdslot moeten ingeven. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners