Burgemeester Koen Van den Heuvel legt eerste steen van nieuw gemeentehuis in Puurs-Sint-Amands

Puurs -

Aan het Forum in Puurs werd donderdag door burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) de eerste steen gelegd van het nieuwe gemeentehuis. De personeelsleden van Puurs-Sint-Amands mochten als eerste de werf bezoeken. Het gebouw zou klaar moeten zijn tegen het voorjaar van 2024.

Ward Bosmans

Volgens burgemeester Koen Van den Heuvel zijn er een aantal redenen waarom er een nieuw gemeentehuis nodig is in zijn gemeente. “Een bestuur dat dicht bij de mensen wil staan, moet mee zijn met zijn tijd en moet de dienstverlening op een moderne manier kunnen invullen. Momenteel zit onze dienstverlening te verspreid van elkaar. Vanuit dit nieuwe hoofdkwartier zal alles vlotter verlopen. Tegelijkertijd blijven er ook nog de hubs in onze verschillende leefgemeenschappen. Een tweede reden waarom er een nieuw gemeentehuis nodig is, is het nieuwe werken. Thuiswerk is steeds vaker de norm en alles verloopt digitaal. Ook in onze gemeente hebben wij daar stappen in gezet. Een laatste reden is dat dit gebouw beantwoordt aan de nieuwste normen op het vlak van klimaat. Het zal een zeer energiezuinig gebouw zijn met onder andere warmtepompen, zonnepanelen en regenwaterrecuperatie”, aldus Van den Heuvel.

De kelderverdieping is volledig klaar.© Joris Herregods

Het nieuwe gemeentehuis wordt gebouwd op een site waar ook nog de kunstacademie, het cc Binder, de bibliotheek, een sporthal en een school te vinden zijn. “Voor onze inwoners wordt het op die manier makkelijker om bezoekjes aan deze diensten te combineren. Dit is het zesde gebouw van een overheidsinstelling op deze plek. Bovendien zal het nieuwe gemeentehuis zelf ook multifunctioneel zijn. Zo zal de raadszaal, waar de gemeenteraad plaatsvindt, ook gebruikt worden als trouwzaal”, legt de burgemeester uit.

Projectleider Leen Notaerts verwacht de oplevering tegen het voorjaar van 2024.© Joris Herregods

Leen Notaerts is projectleider van het nieuwe gemeentehuis voor de gemeente Puurs-Sint-Amands en heeft een duidelijk zicht op de planning. “Momenteel ligt de kelderverdieping helemaal dicht. We beginnen nu aan het gelijkvloers. De bedoeling is dat we tegen eind mei of begin juni volledig onder dak zitten. De oplevering van het gebouw is voorzien tegen het voorjaar van 2024”, zegt ze

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Puurs