In augustus organiseert de gemeente voor de derde keer een zomerschool.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gemeente en Huis van het Kind zoeken enthousiaste lesgevers voor derde zomerschool in augustus

Sint-Katelijne-Waver -

In samenwerking met de verschillende basisscholen organiseert de gemeente Sint-Katelijne-Waver in augustus opnieuw een zomerschool. Die richt zich op kinderen uit het eerste, tweede en derde leerjaar die behoefte hebben aan extra leerstimulering. Om dat te kunnen realiseren, is de gemeente nog op zoek naar geëngageerde lesgevers.

Stijn Van de Sande

“Van 7 tot en met 18 augustus organiseren we voor de derde keer een zomerschool”, vertelt Sarah De Keyser (CD&V), schepen van Onderwijs. “Die richt zich op kinderen die naar school gaan in onze gemeente in het eerste, tweede of derde leerjaar en een duidelijke behoefte hebben aan extra leerstimulering. Twee weken lang dompelen de lesgevers en animatoren de kinderen onder in een leer- en speelaanbod.”

Zo ligt focus tijdens de voormiddag op taalstimulering in de meest brede zin. Het gaat onder meer om leesvaardigheid, letterbegrip, spreekdurf, begrijpend lezen en wiskundig begrip. “Voor dit dagdeel zijn we nog op zoek naar geëngageerde en ervaren lesgevers of leraren in opleiding”, aldus De Keyser. “Ook andere mensen met een affiniteit met het onderwijs en een groot hart voor kinderen mogen zich aanmelden. Wie zich wil engageren, kan terecht bij het Huis van het Kind.”

In de namiddag ligt de focus meer op spelen en rekent de gemeente op animatoren. “Dankzij de samenwerking met speelpleinwerking De Speelbal hoopt het Huis van het Kind dat nog meer kinderen en ouders de weg zullen vinden naar het reguliere speel- en vakantieaanbod van de gemeente”, klinkt het. “De zomerschool wordt dan ook gezien als onderdeel van onze gemeentelijke vakantiewerking.” (svds)

www.huisvanhetkind.skw.be/zomerschool

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners