Jordy Bouts (archieffoto): “Het TDT-Unibet Cycling geniet de status van een continentaal team, maar organisatorisch staat de ploeg al op procontinentaal niveau.”© Marc Van Hecke

Wielrennen  Elite met contract  TDT-Unibet CT

Jordy Bouts debuteert in een helpersrol in Bredene-Koksijde Classic: “Ik werd echt wel ziek op een barslecht moment”

Zemst -

De Ster van Zwolle en de Ronde van Drenthe vielen wegens ziekte in het water voor Jordy Bouts (26). Vrijdag start de Zemstenaar fris en monter in de Bredene-Koksijde Classic waar hij voor het eerst het shirt draagt van TDT-Unibet, het Nederlandse team van de Nederlandse renner- YouTuber Bas Tietema.

Wim Redant

Jordy Bouts stelde zich zijn debuut bij het continentale TDT-Unibet enigszins anders voor, maar trok donderdag vol goede moed op hotel waar het team verzamelde als voorbereiding op de Bredene-Koksijde Classic.

“Het TDT-Unibet Cycling geniet de status van een continentaal team, maar organisatorisch staat de ploeg al op procontinentaal niveau. Dat is trouwens de categorie waar de ploeg volgend jaar naartoe wil. Daags voor de Ster van Zwolle werd ik helaas ziek. Ik testte negatief op corona, maar had een grieperig gevoel en starten had geen zin. In de Ronde van Drenthe kon ik eigenlijk wel starten, want ik was uitgeziekt. In overleg met de ploeg werd evenwel besloten dat een week extra training meer aangewezen was dan een vervroegde rentree. Uiteraard was het balen dat mijn debuut na een lange voorbereiding uitgesteld werd. Ik werd echt wel ziek op een barslecht moment, want het spreekt voor zich dat ik door mijn inactiviteit aan vorm inboette.”

“De ploeg werkt enorm professioneel”

Vrijdag start de voormalige autoverkoper dan ook in een dienende rol.

“Ik probeer me in de kijker te rijden, want de koers komt op televisie en de sponsors kunnen de publiciteit gebruiken. Bovendien kunnen we ons in de kijker rijden van andere organisatoren zodat we ook daar startrecht verwerven. In de finale wil ik als assistent mijn steentje bijdragen. Tomas Kopecky is de renner in vorm die dus wellicht als kopman wordt uitgespeeld. Joren Bloem en Martijn Budding zijn dan weer de sprinters van de ploeg. Er wordt weinig wind voorspeld zodat wellicht geen waaiers worden getrokken. In de open vlakten zal het eropaan komen om goed te positioneren. Indien nodig offer ik me daar al op. Anders probeer ik het bedje te spreiden voor de sprinters.”

Bouts kijkt ook al uit naar de Olympia’s Tour, een vijfdaagse Nederlandse rittenkoers.

“We rijden vooral in de Benelux. In de Olympia’s krijgen we liefst vijf kansen om ons te tonen. Vooral de etappe in Nederlands Limburg belooft vuurwerk en wordt bepalend voor het klassement. Je komt ook altijd sterker uit zo’n rittenkoers. De entourage van de ploeg werkt enorm professioneel wat het vertrouwen sterkt van de renners.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners