Themabeeld.© BELGAIMAGE

Vlaamse subsidie voor drie scholenbouwprojecten in regio Rivierenland

Puurs-Sint-Amands, Heist-op-den-Berg, Willebroek -

Ook deze maand voorziet Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) subsidies voor enkele scholenbouwprojecten in onze regio. Drie scholen mogen een bedrag verwachten.

Het grootste bedrag is voor het Sint-Jan-Berchmansinstituut in Puurs-Sint-Amands. De school ontvangt een subsidie van 197.335,25 euro. Met dat geld wordt onder meer een parking aangelegd en worden ook de speelplaats en fietsenstalling onder handen genomen. Het gaat om een verhoging van een eerder al toegekende subsidie. 

Verder is er ook een subsidie voor Vrije Basisschool De Groeituin in Heist-op-den-Berg voor verbouwingswerken aan de lokalen en omgevingswerken. Tot slot werd ook het licht op groen gezet voor een subsidie van 48.018,15 euro aan Vrije Basisschool Sint-Joris in Willebroek. De school breekt vier prefablokalen in asbest af en vervangt ze door vier nieuwe klassen. Ook hier gaat het om een verhoging van een eerder toegekende subsidie.

“Dankzij deze scholenbouwprojecten zullen heel wat leerlingen en scholieren de lessen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. Dat is belangrijk, want kwaliteitsvol onderwijs is onlosmakelijk verbonden met kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, aldus minister Ben Weyts.  (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners