Auteur Koen Peeters keert even terug naar zijn roots in de Kempen.© RR

Schrijver Koen Peeters keert met lezing terug naar zijn roots

Lille -

Heemkundige kring Norbert de Vrijter uit Lille nodigt op dinsdag 21 maart schrijver Koen Peeters (64) uit naar de bibliotheek in Lille voor een lezing. De roots van Koen Peeters liggen in Gierle.

Auteur Koen Peeters woont al jaren in Heverlee maar hij is geboren en getogen in Gierle. Hij is een van de vijf zonen van wijlen volksvertegenwoordiger René Peeters. Deze bijzondere band met de Kempen was de aanleiding voor de Lilse heemkundige kring om Koen Peeters uit te nodigen voor een lezing op dinsdag 21 maart in de bibliotheek in de Kerkstraat in Lille.

Na zijn studies communicatiewetenschappen en sociale en culturele antropologie werkte Koen Peeters eerst in verschillende bedrijven. Hij debuteerde als schrijver in 1988 en bleef dit combineren met diverse functies onder meer bij Cera en in de KBC Groep. Sinds januari 2018 is hij voltijds schrijver.

In 1988 verscheen zijn debuutroman Conversaties met K., een losse collectie Belgische anekdotes. In 1991 werd Bezoek onze kelders genomineerd voor de NCR Literatuurprijs. In 1994 kreeg hij deze prijs effectief voor De postbode’.

“Koen Peeters vertelt in De bloemen uit 2009 hoe levens van grootvaders, vaders en zonen door elkaar kunnen lopen. Als verteller van dit verhaal, gaat hij op zoek naar de sporen van zijn voorvaderen die in de Kempen liggen”, zegt Hilde Verbercht van de heemkundige kring. “Wil je weten hoe dit Koen Peeters heeft beïnvloed en geïnspireerd, maar ook hoe deze band tussen de generaties mensen beïnvloedt, dan moet je zeker komen luisteren. In wondermooie proza schrijft Koen Peeters intieme portretten van zijn grootvader Louis en vader René. Hij won met deze roman de prestigieuze F. Bordewijk-prijs voor het beste prozaboek.”

Met zijn roman De mensengenezer won hij in 2017 de ECI Literatuurprijs en de ECI Lezersprijs. De lezing in de Lilse bib op dinsdag 21 maart start om 19.30u en is gratis toegankelijk. Vooraf inschrijven, is wel gewenst. (bvdl)  

De bloemen is een van de bekendste werken van auteur Koen Peeters, die is opgegroeid in Gierle.© RR

bibliotheek@lille.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille