Waslijst aan overtredingen vastgesteld bij controle in horecazaken in Deurne

Deurne -

De Antwerpse politie heeft dinsdag en woensdag enkele horecazaken in Deurne gecontroleerd. Daarbij werden verschillende overtredingen vastgesteld, gaande van zwartwerk tot het ontbreken van de juiste documenten.

jtp

De politie stelde in een van de zaken zwartwerk vast. “Er was ook geen ondernemingsnummer uitgehangen en er was meer dan toegelaten volk aanwezig”, aldus de politie, die ook vaststelde dat de brandveiligheid te wensen overliet. “Onder meer de keuring van de brandblussers was vervallen, er was een te smalle uitweg naar de keuken en er was een branddeken dat niet voldeed”, zegt de politie, die ook stelt dat de netheid in de zaak van een bedenkelijk niveau was.

Ook in een tweede zaak stelde de politie een proces-verbaal op. “Er was geen pictogram dat de camerabewaking aangeeft en de rookverbodstekens ontbraken. Ook in die zaak was er geen vlotte doorgang mogelijk”, somt de politie op. Een andere zaak had dan weer geen drankvergunning of een toelating van het Agentschap voor de Voedselveiligheid. Er was ook geen terraskaart- of terrasvergunning of pictogram voor de camerabewaking.

In een hamburgerrestaurant stelde de politie vast dat er meer volk dan toegelaten aanwezig was en stelde men vast dat iemand niet in orde was met de regels rond deeltijdse arbeid. Tot slot was er ook nog een café waar binnen gerookt werd.

Verschillende zaken hadden ook geen UBO-register voorhanden. “Dat is een register waar alle ‘Ultimate Beneficial Owners’ of ‘uiteindelijke begunstigden’ van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan”, legt de politie uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners