Sofie Taels in haar nieuwe winkel ‘La vie de Sofie’.© Patrick De Roo

Sofie opent haar winkel met handgemaakte kleding: “Mijn atelier is nu naast de paskamers”

Wilrijk -

Sofie Taels (44) opent vandaag vol enthousiasme haar eigen kledingwinkel La vie de Sofie op de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Van kleedjes en broeken tot oorbellen en sjaals, stuk voor stuk eigen creaties. “Elk ontwerp is door mijn handen gepasseerd. Op dat vlak wil ik me onderscheiden van andere winkels.”

De kledingrekken zijn goed gevuld met kleurrijke creaties, helemaal klaar voor de zomer. “Ik maak alles zelf”, vertelt Sofie. “Verschillende stukken zijn ook uniek. Vrouwen kunnen hier een jurk komen kopen waarvan ze zeker zijn dat ze de enige zullen zijn op een feest. Ik hou enorm van kleuren en het mix-en matchen van stoffen. Modetrends volg ik niet, ik doe mijn eigen goesting en maak alleen wat ik mooi vind. Op dat vlak kan je me wel wat eigenwijs noemen.”

© Patrick De Roo

Sofie groeide op in een creatief nest. Haar oma was ook een ontwerpster. “Creatief bezig zijn is er eigenlijk met de paplepel ingegeven. Ik volgde een opleiding theaterkostumering en verschillende cursussen zoals patroon tekenen. Kleding maken is eigenlijk begonnen met haken en breien in de auto. Tijdens files had ik dan iets om handen. Ik kan niet goed tegen verloren tijd. Eerst maakte ik vooral stukken voor mijn dochter Marie-Lou en vrienden en dat breidde steeds uit. Sinds twee jaar maak ik niet meer alleen breiwerk, maar allerlei kleding.”

Haar eigen creaties verkoopt Sofie al enkele jaren, maar dan via een webshop en in verschillende pop-ups. “Ik werkte als manager bij Tommy Hilfiger en Esprit en het zelf maken van kleding deed ik in bijberoep”, vertelt ze. “Nu voelde ik dat ik moest springen. Ik wil later geen spijt hebben dat ik nooit mijn eigen winkel ben begonnen, dus hier staan we.”

© Patrick De Roo

Achteraan de winkel naast de paskamers staat een naaimachine. “Vroeger werkte ik op mijn zolderkamer, nu heeft mijn atelier een plaats gekregen in de winkel. Ik maak de stukken altijd op mezelf, maar in bijvoorbeeld broeken heb ik verschillende maten. Als dames iets passen, kan ik het hier aanpassen naar hun noden. Een kleedje wat langer of een taille wat smaller, het kan allemaal.”

Haar stoffen haalt Sofie van overal in de wereld. “Dat is misschien nog wel het leukste aan heel het proces, de stoffen kiezen”, vertelt ze. “Op zoektocht gaan in de Carnotstraat, maar evengoed in een Nederlandse groothandel. Ik bestel ook stoffen uit India en dan is het altijd spannend hoe die er in het echt uitzien en voelen. Uit de stoffen haal ik enorm veel inspiratie. Met de overschotten maak ik ook tassen. Ik probeer zoveel mogelijk te recupereren.”

© Patrick De Roo

Sofie richt zich tot een grote doelgroep. “Ik merkte tijdens mijn pop-up in de Kloosterstraat dat veel mensen zich kunnen vinden in mijn ontwerpen: van jonge twintigers tot 60-plussers. Ik wil vooral vrouwen aanspreken die het concept appreciëren van de unieke handgemaakte stukken.” In ‘La vie de Sofie’ kan je winkelen voor een budget tussen de 65 en 145 euro. (bekn)

Kledingwinkel ‘La vie de Sofie’: Groenenborgerlaan 224 in Wilrijk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners