Archiefbeeld.© RR

Meerdere inbreuken vastgesteld bij gerichte controleactie tegen overlast

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio oost en het wijkteam Berchem hebben woensdag een controleactie tegen overlast gehouden. Er werden 38 personen en 18 voertuigen gecontroleerd. Daarnaast werden ook lege flessen lachgas teruggevonden in een auto.

alya

In de Regio oost heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio oost en het wijkteam Berchem een gerichte actie gehouden tegen overlast. De verschillende teams controleerden samen 38 personen en 18 voertuigen. “Er werden 86 GAS-boetes opgesteld voor verkeerd geparkeerde wagens”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Bovendien kregen 26 bestuurders een onmiddellijke inning en zijn twee personen op heterdaad betrapt toen ze sluikstortten.”

Verder kregen drie personen die in een auto cannabis zaten te roken een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen opgesteld. Drie anderen die gecontroleerd werden, hadden ook drugs bij. “Twee van hen gebruikten cannabis en een derde had hard drugs op zak. De drie zijn overgebracht voor een grondige fouille. Bovendien vond de politie drie lege flessen lachgas in de auto en zijn ze in beslag genomen”, vertelt Bruyns.

De politie liet ook nog een onverzekerde auto takelen en was een persoon niet in orde met de boorddocumenten. Zo was onder meer het keuringsbewijs al meer dan een jaar vervallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs