Het wandelmysterie brengt de deelnemers naar Klein-Zwitserland© Marc De Swert

Deelnemers moeten de natuur van Klein-Zwitserland redden in nieuw Zuidrand-mysterie

Mortsel -

Mortsel is de volgende locatie in de Antwerpse zuidrand die een Zuidrand-app krijgt. Met deze wandelapp, waarbij steeds een mysterie moeten worden opgelost, kunnen gezinnen met kinderen de streek ontdekken.

Filip Spoelders

Streekvereniging Zuidrand lanceerde reeds een Zuidrand-mysterie in Aartselaar, Kontich, Edegem, Boechout en Lint. Deze tochten zijn nog steeds beschikbaar. Nu moeten de figuren Rani en Jerome geholpen worden om het mysterie van de verdwenen zegel op te lossen. Hierbij moet ook de natuur van Klein-Zwitserland worden gered. Een inspanning die in de geschiedenis van het natuurreservaat wel al eens in het echt nodig was.

De wandeltocht is 2,4 kilometer lang en verloopt op basis van QR-codes. Het startpunt bevindt zich aan Hoeve Dieseghem in de Wouter Volcaertstraat. Het spel onderweg is geschikt voor kinderen van vijf tot dertien jaar. De jonge speurneuzen zullen een kleine twee uur zoet zijn.

Tijdens de wandeling ontdekken de ouders en grootouders trouwens meer over de natuur en de geschiedenis van Mortsel. De app wordt zondag tussen 14.30 en 16.30 uur voorgesteld aan Hoeve Dieseghem. De toepassing downloaden kan via Appstore, Playstore of op de website van Streekvereniging Zuidrand.

Later dit jaar krijgen ook Hove en Borsbeek nog een mysterie voorgeschoteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel