Baarle-Nassau heeft de intentie om 10% te besparen op de bibliotheek.© rr

Baarle-Hertog vraagt buur Nassau om besparing op bibliotheek terug te draaien

Baarle -

Op de enclaveraad van Baarle heeft raadslid Jeroen Raeijmaekers (N-VA) van Baarle-Hertog een oproep gedaan over de werking van de gezamenlijke bibliotheek.

De bibliotheek in het cultuurcentrum wordt gefinancierd door de beide gemeentes. Baarle-Nassau is van plan om het budget voor de bib met 10% te verminderen. Raeijmaekers probeerde zijn Nederlandse collega’s te overtuigen om die beslissing te heroverwegen. “Zoals alle gemeentes heeft Baarle-Hertog het ook financieel moeilijk. Toch is de keuze gemaakt om meer te investeren in politie, zodat we meer blauw op straat krijgen en ook de stijgende cyber- en drugscriminaliteit beter kunnen aanpakken. Baarle-Nassau heeft de beleidskeuze gemaakt om nog eens 10% te besparen op de bibliotheek, terwijl hier reeds geen vet meer zit op het bot en in het verleden al verschillende besparingsrondes zijn geweest. Aangezien dit een gezamenlijk project is, dient dit nog met Baarle-Hertog onderhandeld te worden. De gemeenteraad van Baarle-Hertog staat hier voltallig niet achter.”

“De professionele werking komt hierdoor in gedrang, want ook voor de bibliotheek zijn de kosten gestegen. Dit betekent dus effectief een besparing van meer dan 20% met de huidige inflatie. Dit betekent minder personeel, minder aanbod en minder openingsuren.” Met zijn oproep hoopt Raeijmaekers de kwalitatieve dienstverlening van de bibliotheek te kunnen behouden. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baarle-Hertog