De zesdejaars van de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in Lille hebben het naar hun zin op de sneeuwklassen in Oostenrijk.© RR

Zesdejaars Trapleerke genieten van sneeuwklassen

Lille

De leerlingen uit het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke uit Lille zijn op sneeuwklassen vertrokken naar Sankt Martin am Tennengebirge in Oostenrijk.

Voor de 33ste keer zijn de leerlingen op 10 maart met een ervaren team begeleiders naar de Oostenrijkse Alpen afgereisd voor de jaarlijkse sneeuwklassen. “Dit is een unieke traditie die ervoor zorgt dat kinderen uit Lille samen genieten van wintersport en op een boeiende manier Oostenrijk kunnen verkennen”, zegt Christel Van Baelen, directeur van Het Trapleerke. “De eerste dagen kregen de kinderen skilessen in het dal. Na een rustdag, met een fikse wandeling in de bergen, knutselen en souvenirs kopen, trekken ze nog drie dagen naar het groot skigebied.”

De thuisblijvers kunnen dagelijks hun avonturen volgen via een blog op de schoolwebsite. De jonge skiërs keren op zaterdag 18 maart weer naar Lille. (bvdl)   

www.trapleerke.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille