Eljin De Vleesschauwer en Christian Iguacel.© Joris Herregods

Wilrijkse sportkampioenen in de bloemetjes: “Mooi om erkenning te krijgen voor al het harde werk”

Wilrijk -

Na enkele coronajaren konden de Wilrijkse sportkampioenen eindelijk terug worden gevierd. De titel voor beloftevolle jongere gaat naar Eljin De Vleesschauwer van de Fighting Lions Antwerp. Atleet Christian Iguacel (26) mag met de prijs ‘Sportverdienste van het jaar’ naar huis. Bijzondere aandacht ging ook naar baseballclub Royal Antwerp Eagles; die haar honderdste verjaardag viert.

‘Viering Sportief Wilrijk’ was een avond vol sportievelingen die zich in 2022 bewezen hebben in allerlei verschillende disciplines. In totaal wonnen 39 individuele sporters en 8 teams afgelopen jaar een kampioenstitel in provinciale en nationale competities.

Wilrijkse sportkampioenen.© Joris Herregods

Elk jaar wordt de ‘Sportverdienste van het jaar’ uitgereikt en die is dit jaar voor Christian Iguacel. Als lid van de Belgian Tornado’s bewees hij zich meer dan waardig voor de titel. “Ik heb vandaag veel telefoontjes gekregen”, vertelt hij. “Dus ik vermoedde wel al dat er iets speciaals ging gebeuren vanavond. Het is mooi om een erkenning te krijgen voor al het harde werk en het geeft me nog meer motivatie om nog harder mijn best te doen.”

Sportverdienste van het jaar was voor Christian Iguacel.© Joris Herregods

De titel voor beloftevolle jongere gaat naar Eljin De Vleesschauwer van Jiu-Jitsuclub Fighting Lions Antwerp. Zijn prestaties zijn dan ook niet min: 3 keer goud, 1 keer zilver in fighting en 5 keer goud en 1 keer zilver jiu-jitsu/groundfight. Meer dan terecht dat deze eer hem te beurt valt.

Beloftevolle jongere Eljin De Vleesschauwer.© Joris Herregods

De oudste baseballclub van ons land, Royal Antwerp Eagles, viert dit jaar haar honderdste verjaardag. Voor deze speciale gelegenheid mocht zij het gulden boek van het district tekenen.

Het tekenen van het gulden boek.© District Wilrijk

Districtsschepen voor sport Robert Moens (N-VA): “Het is prachtig dat we na de coronajaren opnieuw zoveel sportkampioenen mogen huldigen. Met Christian Iguacel hebben we een mooie laureaat voor Sportverdienste van het jaar. En dan onze oudste baseballclub van het land: Royal Antwerp Eagles, die dit jaar maar liefst 100 kaarsen uitblaast. Voor deze heuglijke gebeurtenis gunnen wij hen zeker een plaats in het gulden boek van het district.”

© Joris Herregods

 (bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners