De zomerbar toen die nog Bokaal heette.© Joris Herregods

Gemeente gaat op zoek naar uitbater zomerbar

Rumst, Terhagen -

Het gemeentebestuur van Rumst zoekt een uitbater voor de zomerbar in Terhagen. De beste kandidaat wordt gekozen op basis van duurzaamheid, link met de gemeente of concept.

In 2016 ging het gemeentebestuur akkoord met de vraag van Guus van Zon en Sam De Weerdt om met hun organisatie Bokaal een zomercafé aan museum Rupelklei in deelgemeente Terhagen uit te baten. De uitbating bleef, behalve tijdens de coronalockdown, jaarlijks bestaan, zij het met wisselende uitbaters.

De gemeente werkt nu met een concessie die voor twee jaar wordt goedgekeurd. De voorbije periode werd die aan Thomas Wuyts uit Aartselaar toegewezen. Een verlenging was volgens burgemeester Jurgen Callaerts mogelijk. Maar Wuyts liet weten geen interesse meer te hebben.

“In tegenstelling van bij het begin nemen we nu dus zelf het initiatief en lanceren een oproep, een zogenaamde openbare aanbesteding waarop mogelijke kandidaten een bod kunnen doen”, zegt de burgemeester. “Dat betekent dat de uitbater maandelijks een bedrag moet betalen om de terreinen te gebruiken. Kandidaten doen zelf een voorstel dat samen met de andere criteria wordt afgewogen en gequoteerd. Diegene met de meeste punten krijgt het aanbod om de zomerbar uit te baten.”  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerpen na corona: sociaal welzijn