© Bart Van den Langenbergh

Dertiger die ex blijft lastigvallen moet voorwaarden naleven

Herentals, Lichtaart -

Een 35-jarige man uit Lichtaart (Kasterlee) is veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke celstraf van een jaar voor het herhaaldelijk lastigvallen van zijn ex-vriendin in Herentals. De politie moest vorig jaar in totaal achttien keer ingrijpen.

T.M. uit Lichtaart werd in 2019 al eens veroordeeld voor belaging en het uitdelen van slagen en verwondingen aan zijn vriendin, met wie hij zeven jaar lang een turbulente relatie had met onder meer drugsgebruik. Ze beslisten toch nog om hun relatie een nieuwe kans te geven, maar dat ging volgens het parket al snel de verkeerde richting uit. De politie moest in totaal achttien keer langsgaan, zowel op het adres van de vrouw als op dat van haar nieuwe vriend. “Ze verklaarde aan de politie dat ze heel bang was van haar ex-vriend”, zei openbare aanklager Patti Broeckx bij de behandeling van de zaak.

De rechtbank in Turnhout heeft de dertiger veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan alleen de periode van zijn voorhechtenis effectief is. Voor de rest van de straf moet de man voorwaarden naleven. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn drugsgebruik en negatieve drugstesten kunnen voorleggen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout