De nieuwe werkgroep van Swingin’ Hulsen presenteert het programma van 2023.© Tommy Maes

Swingin’ Hulsen kiest tijdelijk nieuwe aanpak wegens grote werken in het dorp

Balen -

Naar aanleiding van de grote riolerings- en wegenwerken die dit jaar in het Balense gehucht Hulsen op het programma staan, steekt Swingin’ Hulsen tijdelijk in een nieuw jasje. Zo plant de organisatie diverse activiteiten, zoals een muziekoptreden, een zomerbar en een Halloweenparty. Ook is er een nieuwe werkgroep.

Tommy Maes

Swingin’ Hulsen is sinds 2007 een familiefestival dat begin augustus plaatsvindt in de schaduw van de kerk in Hulsen. Dit jaar verloopt het anders, omdat er in de loop van dit jaar grote werkzaamheden starten in het centrum van het Balense gehucht. Zo wordt het marktplein volledig heraangelegd. Daarnaast wordt de omgeving van de kerk en school grondig vernieuwd met onder meer nieuwe weginfrastructuur en legt Pidpa in een aantal straten een nieuwe gescheiden riolering aan.

Die werkzaamheden hebben ook gevolgen voor diverse activiteiten in het dorp, waaronder Swingin’ Hulsen. “Er wordt al veel verteld en gesuggereerd over Swingin’ Hulsen, maar we blijven vast en zeker bestaan”, vertellen Patrick Claes en Dirk Van Gestel.

“Wel steekt ons evenement tijdelijk in een nieuw jasje. Op dit moment staat nog niet vast of de werkzaamheden deze zomer voor of na het bouwverlof starten. Wellicht is daar pas zicht op in de loop van april. Dan is het te laat om een festival te organiseren zoals we normaal doen. Daarnaast nemen de werken wellicht enkele jaren in beslag. Daarom kiezen we tijdelijk voor een andere aanpak, waarbij we nog altijd ons dorp extra leven willen inblazen. Dat is ook altijd ons opzet geweest. Daarnaast hebben we onze werkgroep uitgebreid met nieuw jong bloed. Dat zorgt voor een nieuwe wind met frisse ideeën voor de toekomst.”

Meerdere activiteiten

Zo staan er dit jaar al verschillende evenementen op het programma. Zo vindt zaterdag 6 mei de officiële presentatie van Grunged plaats in de parochieczaal van Hulsen. “Dat is een nieuwe tributeband die een ode brengt aan de baanbrekende muziek uit begin jaren 90”, zeggen Claes en Van Gestel. “Zij brengen het rauwe, krachtige geluid van bands als Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden en Alice in Chains tot leven. De toegang tot het concert is gratis en de deuren gaan open om 20u.”

Ook het weekend van Swingin’ Hulsen is al geboekt op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus. In plaats van het vertrouwde festival wordt het een tweedaagse zomerbar. “De exacte locatie is nog niet bepaald, want dat hangt af van de beschikbaarheid wegens de werkzaamheden. Maar wellicht wordt het opnieuw de pastorietuin of een andere plek vlak bij de parochiezaal”, luidt het. Ten slotte staat er zaterdag 28 oktober de Halloweenparty op het programma in de parochiezaal van Hulsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners