Diane Voorspoels en haar man Hubert Hendrickx gaan in gesprek met Noah Dieltjens en Noortje Balemans van het Githo.© Joren De Weerdt

Hulp nodig met smartphone of Itsme-account? De jeugd helpt

Nijlen -

De vijfdejaars Ondernemen & Marketing van Githo Nijlen zijn bekende gezichten geworden bij Buurtzorg De Geburen in woonzorgcentrum (wzc) Heilig Hart in Nijlen. Voor een zogenaamd ‘intergenerationeel project’ gingen ze er regelmatig langs voor een babbel én hulp bij problemen waar zij als jongere generatie doorgaans raad mee weten.

Bert Provoost

Vier woensdagmiddagen gingen de leerlingen in het wzc Heilig Hart in Nijlen langs. “De mensen die er het buurtrestaurant bezoeken hebben vaak moeilijkheden en problemen met de steeds meer digitaal wordende maatschappij. Concreet gaan onze leerlingen ’s middags bij de ouderen aan tafel aanschuiven om heel laagdrempelig te kunnen luisteren naar eventuele noden en verzuchtingen. Dat kan gaan van foto’s terugvinden op een smartphone of tablet, e-mailinstellingen op de laptop in orde brengen of het aanmaken van een Itsme-account”, zegt leerkracht Kristof Leysen, de bezieler van het project.

Zo gingen Noah Dieltjens en Noortje Balemans in gesprek met Diane Voorspoels en haar man Hubert Hendrickx. “We moeten zelf leren aanvoelen hoe we dit het beste aanpakken, aangepast aan ons doelpubliek”, klinkt het bij de leerlingen, die deze week hun laatste sessie achter de rug hebben. (bepr)

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners