Rita Peeters© RR

Na overlijden van Rita Peeters verdwijnt laatste stukje Helse Galop

Aartselaar, Mol -

Rita Peeters overleed op zeventigjarige leeftijd in haar woning in Mol. In Aartselaar was ze bekend als voormalig instructeur paardrijden in Manege De Helse Galop in de Kleistraat.

Van Manege De Helse Galop aan de Kleistraat in Aartselaar blijft niets meer over. Kort na het overlijden van Marcel Peeters in 2015 zijn de activiteiten van deze legendarische paardrijschool gestopt.

Marcel werd de hele periode bijgestaan door zijn dochter Rita. Zij was de rechterhand van haar vader en gaf dagelijks paardrijlessen. Menig ruiter heeft zijn eerste stappen in de ruitersport gezet dankzij Rita.

Na het overlijden van haar vader stopte ze met lesgeven en verhuisde ze naar haar nieuwe woning in Mol. Sinds enige tijd ging haar gezondheid er op achteruit. Deze week woensdag is ze in haar woning zachtjes ingeslapen.

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats zaterdag 25 maart 2023 om 11u in de Sint Leonarduskerk aan het Laar in Aartselaar. De plechtigheid gaat door rond de foto van Rita, want ze schonk haar lichaam aan de wetenschap.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerpen na corona: sociaal welzijn