Sofie Pluim geniet van een pintje bij de biertanks van Cristal Alken.© Joren De Weerdt

Fietscafé plaatst biertanks met logo’s van legendarische wielerploegen

Duffel -

In café Den Blauwen Hoek in de Wandelingstraat in Duffel-Mijlstraat tappen ze voortaan uit een ander vaatje. Al is ‘vaatje’ niet meteen de beste woordkeuze, want de tapkranen zijn voortaan verbonden met drie biertanks met elk 500 liter Cristal Alken erin.

“Het gebruik van biertanks heeft enkele voordelen, zowel voor mij als voor de klanten”, zegt cafébazin Sofie Pluim. “Ik moet natuurlijk niet langer meer met biervaten zeulen, want de brouwerij pompt het bier rechtstreeks van de koelwagen in de tanks. Maar zeker zo belangrijk is de betere smaak en betere kwaliteit. Als je biertanks gebruikt, hoef je geen CO2 meer te gebruiken om het bier in het glas te krijgen. Zo voorkom of beperk je een opgeblazen gevoel of hoofdpijn bij de klant.”

© Joren De Weerdt

Sofie Pluim en haar partner Yesse De Ley plaatsten de drie biertanks in het café. Ze zijn dus zichtbaar voor de klanten. “Daarom lieten we ze bestickeren met logo’s die herinneren aan oude wielertruitjes. We zijn immers een fietscafé. Het gaat om wielertruitjes van Peugeot (blokjespatroon), Flandria Romeo (rode hartjes) en Brooklyn (verticale strepen). Naast de tanks hangen foto’s van wielrenners Tom Simpson (Peugeot), Peter Post (Flandria Romeo) en Roger De Vlaeminck (Brooklyn).” (cvr)

www.facebook.com/denblauwenhoek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel