Wie safe blaast, krijgt een Sobercoin. Goed voor drie gratis drankmunten.© Tommy Maes

Sobercoinstand staat ook opgesteld bij Naaacht van de Boeren

Balen -

Tijdens de fuif Naaacht van de Boeren is ook de stand van de Sobercoins opgesteld. Wie ‘safe’ blaast, krijgt een Sobercoin, goed voor drie gratis drankmunten op de fuif. Met de campagne wil de lokale stuurgroep Alcohol en Drugs het fenomeen van ‘voordrinken’ aanpakken.

In het parochiecentrum van Hulsen vindt zaterdag 18 maart de Naaacht van de Boeren plaats. Aan de ingang staat ook een stand van Sobercoins, een campagne van de lokale stuurgroep Alcohol en Drugs die het ‘voordrinken’ wil tegengaan.

Jongeren die tussen 21 en 23u op de fuif aankomen, kunnen er eenmalig vrijblijvend een alcoholtest afleggen. Wie ‘safe’ blaast, wordt beloond met een Sobercoin. Die munt kunnen ze op de fuif inruilen voor drie drankmunten of -bonnen. De actie vond eerder al plaats op de Jungle Party in Wezel, de Nacht van de Jeugdbeweging, Inside Out, Revu, Traffic Light en Birochal.

Met de actie willen de Stuurgroep Alcohol en Drugs en de gemeente Balen jongeren stimuleren om vooraf niet te veel te drinken voor ze naar een fuif afzakken. Ook de Balense jeugdverenigingen engageren zich om te blijven werken aan een preventief alcoholbeleid en een veilig fuifklimaat.

De Sobercoins zijn ook een onderdeel van het preventief alcoholbeleid #Zat?Zeddezot! dat het gemeentebestuur van Balen samen met onder meer jeugdverenigingen en de Balense horeca voert. Een stuurgroep neemt sinds 2016 beslissingen over het te voeren alcohol- en drugsbeleid, volgt op hoe de acties worden uitgewerkt en stuurt bij waar nodig. Dat gebeurt onder meer door de opmaak van een langetermijnactieplan en diverse acties, zoals leeftijdsbandjes op fuiven en het informeren van winkels en horeca.  (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners