Wim Kustermans speelde zich in de kijker met gevatte reddingen.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Young Reds en Hoogstraten moeten allebei tevreden zijn met puntje: “Geen leuke match voor het publiek”

Een schoonheidsprijs krijgt dit inhaalduel zeker niet meteen. Hoogstraten had op het einde misschien nog de betere kansen, op basis van de wedstrijd verdienden de youngsters van Antwerp de zege. “Ze hebben echt wel een heel goede doelman”, complimenteert Davino Verhulst Hoogstratengoalie Wim Kustermans.

dsvn

“Ik denk dat het als kijker geen aantrekkelijke pot was om te kijken”, aldus Ruben Verheyen van Hoogstraten. “Beide ploegen zochten wat. Vooral bij ons liep het niet: op alle vlakken schoten we tekort. Nochtans begonnen we niet zo slecht . Maar dan zakte alles ineens weg, ik weet niet waarom. We speelden een hele tijd op tien tot vijftien meter van de eigen goal. Dan kan je geen aansluiting maken naar voor. Waarom we dat deden? Was Antwerp zo goed? Ik denk het niet. We moeten vooral naar onszelf kijken.”

En toch was Antwerp misschien de sterkste ploeg in de eerste helft. Het schot van Da Silva had misschien meer moeten opleveren. “Tja, 0-0, dat is echt jammer. Zeker in de eerste helft verdienden we wel meer. Eerlijk? Hoogstraten heeft geluk dat het zo’n goeie doelman heeft. Ik denk dat niemand iets kon zeggen als we met 2-0 de rust in zouden gaan”, aldus de herrezen Davino Verhulst die na zes weken in de lappenmand terug in doel stond. “Voor een doelman is dat echt bijzonder veel. Al is het vooral balen na deze match. Er zat echt meer in.”

Spanning na rust

Een iets ander spelbeeld volgde in de tweede helft. Verheyen: “We hadden tijdens de rust wat gewisseld en dat zorgde misschien voor wat meer frisheid. Alleszins liep het iets beter in de tweede helft.”

Inderdaad, want ondanks de hoge druk van Antwerp kwam Hoogstraten enkele keren dichtbij een doelpunt. Maar de kopbal van Meeuwis ging net over. Verhulst had al zijn kunnen nodig op een heerlijk schot van Ruben Tilburgs. Verhulst: “Tja, het staat 0-0, je weet dat die jongens dan vertrouwen tanken als ze wat ruimte krijgen. Ze krijgen dan twee kansen, maar gelukkig stond ik op mijn plek.”

Uiteindelijk moesten beide ploegen tevreden zijn met een puntje. Vooral zuur voor Hoogstraten, dat de punten echt wel kon gebruiken. “Ik denk dat we voor deze onaantrekkelijke voetbalwedstrijd niet meer verdienden. Die 0-0 is dan misschien de juiste uitslag”, denkt Verheyen er het zijne over. “Voor ons zijn dit eerder twee verloren punten”, besluit Verhulst. “Voor onze jonge gasten zeker. Ze hebben echt keihard gestreden van de eerste tot de laatste minuut op een, sorry dat ik het zeg, superslecht veld. We mogen echt met opgeheven hoofd het veld verlaten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen