Edegemnaars bewegen de komende twee weken voor het goede doel: “Staan wereldwijd zelfs in de top drie”

Van 14 tot en met 31 maart kan je in het Edegem Fitopia voor het goede doel sporten. De wereldwijde actie ‘Let’s move for a better world’ van fitnessleverancier Technogym, moedigt mensen aan om niet alleen actiever en gezonder te leven, maar door tegelijkertijd een lokale vzw de kans te geven dit ook te doen.

Martijn Goethals

Het jaarlijks initiatief spoort mensen aan om bewuster te leven en hun sedentaire levensstijl in te ruilen voor meer beweging. Twee weken lang verzamelt sportclub Fitopia zo veel mogelijk ‘moves’ via hun leden. Slaagt Fitopia er in om 3 miljoen moves te halen, dan kan de club voor € 1.000 sportapparatuur doneren aan een lokaal gekozen goed doel.

Dit jaar is dat VZW De Kompanie uit Mortsel, een inclusief creatief atelier voor (jong)volwassenen met een beperking. Clubmanager van Fitopia, Yani Janssens, vertelt: “De Kompanie is net verhuisd naar een nieuw gebouw en heeft nog één ruimte in te richten. Die willen ze een sportieve invulling geven en daar willen we heel graag mee helpen. Heel de club toont een enorm engagement om moves te verzamelen voor deze prachtige organisatie, want momenteel staan we zelfs in de top 3 wereldwijd”

Meer info over de actie op https://fitopia.be/letsmove.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners