© BELGA

Serge Tabekou verlaat Lierse met onmiddellijke ingang: flankaanvaller stuurde al twee dagen zijn kat naar training

Twee maanden na het vroegtijdig vertrek van scherpschutter Leonardo Rocha ziet Lierse met Serge Tabekou een tweede belangrijke offensieve kracht vroegtijdig afzwaaien op het Lisp. Club en speler verbraken de tot medio 2023 lopende verbintenis in onderling overleg, nadat de 26-jarige flankaanvaller al twee dagen zijn kat stuurde en aandrong op een transfer naar het buitenland.

kugu

Serge Tabekou streek begin dit seizoen neer in Lier, nadat hij eerder in België al uitkwam voor AA Gent, OH Leuven, Union en Moeskroen. De flankaanvaller was in 25 wedstrijden goed voor 7 goals. Tabekou scoorde onder meer een kopbaldoelpunt in de legendarische bekermatch tegen Anderlecht. Tijdens de winterstop flirtte Tabekou al met een transfer naar SK Beveren, maar het bod van de Waaslanders in de laatste uren van de wintermercato was veel te laag. Tabekou bleef dus op het Lisp, maar lonkte tegelijk naar een nieuw buitenlands avontuur. Meteen ook de reden waarom Lierse de optie van een bijkomend seizoen op de flankaanvaller nog niet lichtte. Deze week verscheen Tabekou plots niet meer op training en stuurde hij aan op een onmiddellijk vertrek. Na een gesprek met het bestuur hakten beide partijen woensdagavond de knoop door om de huidige en over goed twee maanden aflopende verbintenis met onmiddellijke ingang vroegtijdig te beëindigen. Het management van Tabekou kan zo op zoek naar een nieuwe club. Onder meer de Aziatische markt ligt nog open.

Voor Lierse is het vertrek van Tabekou alvast een offensieve aderlating in de zeven resterende matchen in de Champions Play-offs. De Pallieters zagen ook al Leonardo Rocha tijdens de winterstop afvloeien. Met Rayan Safari en Aske Sampers werden twee jonge krachten ter vervanging ingehaald.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws